19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Ana’nın gülbenk okumasından sonra başlatıldı

19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Ana’nın gülbenk okumasından sonra başlatıldı

”Dersim’e, inancına, diline, kültürüne sahip çık, yaşa ve yaşat.” şiarıyal gerçekleştirilen 19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin açılış programı, bir Ana’nın gülbenk okumasının ve orada bulunan topluluktan rızalık alınmasının ardında başlatıldı.

A+A-

 

Festival; siyasi iktidarın ” güvenliği” gerekçe göstererek yasaklamasından dolayı birkaç yıldır yapılamıyordu. Bu yıl güvenlik sorun olmaktan çıkarıldığı için, festivalin yapılmasının önünde bir engel kalmadı. Böylece 2 yıllık yasağın ardından Munzur Kültür ve Doğa Festivali yeniden Dersim halkıyla ve dostlarıyla buluştu.

MUNZUR KÜLTÜR VE DOĞA FESTİVALİ’NDE GÜLBENG OKUNDU

Munzur Kültür ve Doğa Festivali; festivale katılmak için sabah erken saatlerde Pertek Feribotu ile Dersim il merkezine gelenlerin karşılanmasının ardından, Seyit Rıza Meydanı’nda açılış programı‘nın gerçekleştirilmesiye başlatıldı. Yoğun ilgi gösterilen açılış programına halkın yanı sıra Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, il milletvekilleri, siyasi parti yöneticileri, Alevi kurumlarının ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri de katıldı. ”Dersim’e, inancına, diline, kültürüne sahip çık, yaşa ve yaşat.” şiarıyal gerçekleştirilen 19. Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin açılış programı, bir Ana’nın gülbenk  okumasının ve orada bulunan topluluktan rızalık alınmasının ardında başlatıldı.

” DOĞAYLA İNSANIN BULUŞTUĞU BİR ANLAYIŞIN SAVUNUCULARIYIZ ”

Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu’nun açış konuşmasını yaptığı festival, yoğun bir kitlesel katılım olduğu gözlemlendi.  Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu yaptığı açılış konuşmasında festivale ilişkin şunları söyledi:

” 2019 yılında yapılan görüşmeler sonrasında gerek STK’lar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinin çalışmasıyla bugün festivalin startını veriyoruz. Güneşe dönük yüzleri, aydınlığa bakışları ile festival Nupelda ve Ayaz’a atfedildi. Biz yaşamın kutsiyatını savunuyoruz. 1999’dan bu yana festivalde emeği geçen, bugün burada olamayan tüm dostlarımıza selam gönderiyoruz. Bize bıraktığınız bu bayrağı bizler ve çocuklarımız taşımaya devam edecek. Çünkü doğayla insanın buluştuğu bir anlayışın savunucularıyız. Biz tüm insanların eşit olduğuna inanıyoruz. Tüm insanları ayrıştırmadan, yok saymadan bir arada yaşanabilirliği savunuyoruz. 19. Munzur Doğa Festivali’nin bundan sonra da devam edeceği inancı ve umuduyla hepinizi selamlıyorum.” dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.