2. Alevi Gençlik Eğitim Kampı Başarıyla Gerçekleşti

2. Alevi Gençlik Eğitim Kampı Başarıyla Gerçekleşti

Aleviliğin temel bilgilerini ve 4 kapı 40 makam’ı ele alan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu eski Eğitim sorumlusu sevgili Yılmaz Kahraman gençlerde yoğun ilgiye ulaştı.

A+A-

2. üç ülke üçgeni Alevi Gençlik Eğitim Kampı başarıyla gerçekleşti, 3. üç ülke üçgeninde Eğitim kampı hazırlanıyor

Fransa, Almanya ve İsviçre üçgenindeki gençler 19 – 21 Nisan 2019’da Almanya Schwarzwald Feldberg’te Gençlik evinde eğitim kampında buluştu.

Akşam yemeği ve tanışma ardından, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulu başkanı sevgili Müslüm Kaya Dede AABF İnanç Kurulu hakkında bilgi verdi. Özellikle gençliğin Ana ve Dede eğitimine vurgu yapıldı.
Muhabbetle sonlanan Cuma akşamı, Cumartesi tüm gün eğitim atöliyesi ile, spor imkanları ve muhabbetle devam etti.

Aleviliğin temel bilgilerini ve 4 kapı 40 makam’ı ele alan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu eski Eğitim sorumlusu sevgili Yılmaz Kahraman gençlerde yoğun ilgiye ulaştı.

Doktorasını Alevi Deyiş ve Nefesler üzerinde yazan sevgili Hasret Tıraz geçmisten bugüne Alevi Toplumu için olmazsa olmaz olan yolun taşıyıcısı olan deyişlerimizin önemini ve gelişmesini dile getirdi. Bir çok katılımcının bağlama çalması bu konuda ayrı bir ilgiyle karşılandı.
Müslüm Kaya Dede ile gençler özellikle ihtiyaçlar ve istekler üzerinde açıkça konuşma imkanını bolça buldu.

Fransa, Almanya, İsviçre ve Avrupa Alevi Gençler Birliklerin çalışmalarını, amaçlarını ve viziyonlarını kısaca anlatan kurum temsilcileri, kendi aralarındada birlikte yeni fikir ve çalışma noktaları bulması ve bunda katılımcılarında desteği olması herkesi heycanlandırdı.

1. ve 2. üç ülke üçgeni Alevi Gençlik Eğitim Kampların amacına ulaşması son gün Kamp değerlendirmesi ardından tekrar gördük.
ilk defa böyle bir kamp’ta yer alan gençler ve daha önce bir kamp komitesinde yer almayan, üç ülke üçgeninde ve çevresinde bulunan yedi genç, 3. üç ülke üçgeninde Alevi Gençlik Eğitim Kampını hazırlamak için gönüllü görev aldılar.
Kamp sonrası biz 2. Kamp komitesi ile bir araya gelen ve kısa bir devir teslim toplantısı yapan canlara desteğimiz tam.

 

Maddi manevi destekte bulunan başta Katılımcılara, Müslüm Kaya Dedemize, Yılmaz Kahraman ve Hasret Tıraz’a, Alevi Gençlik kurum temsilcilerine, Cemevlerimize ve Sponsorlarımıza canı gönülden teşekkür ederiz.

Âşk ile
Kamp Komitesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.