2. Alevi Gençlik Forumu Hacıbektaş'ta yapıldı

2. Alevi Gençlik Forumu Hacıbektaş'ta yapıldı

2. Alevi Gençlik Forumu Hacıbektaş'ta yapıldı (16.08.09) - Hacı Bektaş Veli Şenlikleri alternatif programı içerisinde yer alan Alevi Gençlik...

A+A-

2. Alevi Gençlik Forumu Hacıbektaş'ta yapıldı
2. Alevi Gençlik Forumu Hacıbektaş'ta yapıldı

(16.08.09) - Hacı Bektaş Veli Şenlikleri alternatif programı içerisinde yer alan Alevi Gençlik Forumu bugün 11.00 – 14.30 saatleri arasında gerçekleştirildi.

Alevi gençliğinin örgütlenmesi”, “Alevi öğretisi ve Alevi gençliği”, “Alevi gençliği ve siyaset” başlıklarının tartışıldığı forumda Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Kızılırmak Yerel Dernekleri Federasyonu, Aydınlık Gençlik Meclisi, Alevi-Bektaşi Gençlik Platformu, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Kayseri Pir Sultan Abdal Derneği adına sunumlar yapıldı.

Açılış konuşmasını yapan ABF Genel Başkanı Ali Balkız konuşmasında; 20-25 yıldır yürütülen örgütlü mücadele ile aleviliğin bir suç gibi görülmesinin önüne geçildiğini ifade etti. “Alevi Çalıştayı’na vurgu yaparak devlet aleviliğinin dayatıldığını ve bugüne kadar yaratılan birikimin yok sayıldığını söyledi.

Geçtiğimiz yıl gerçekleşen Alevi Mitingi'nde gençlerin katılımının oldukça yoğun olduğunu söyleyen Balkız, gençliği Alevi örgütlenmelerinin aktif bir bileşeni olarak görmek istediklerini belirtti.

Pir Sultan Abdal Derneği adına yapılan konuşmada örgütlenme konusunda belirli bir düzey yakalandığı ama bunun yetersiz olduğu ifade edildi. “Eylemin gücüne inanıyorsak, gereğini yerine getirmeliyiz” denilen  konuşmada, Alevi gençlik platformlarının yanyana gelerek sorunlara birlikte çözüm araması gerektiği söylendi.

Kızılırmak Yerel Dernekleri Federasyonu adına söz alan konuşmacı ise şunları söyledi: “Çözüm düzende ya da yasal partilerde değildir. Bu düzenin gençliğe verebileceği hiç bir şey yoktur. Aleviler düzene hizmet eden örgütlere pirim vermemelidir. İşçi ve emekçi hareketine yüzlerini dönmelidir.”

Aydınlık Gençlik Meclisi sözcüsü ise; “Gerçekçi olmalıyız, planlarımızı gerçeğe uygun yapmalıyız.Hayalci hedeflerden kaçınmalıyız. Ergenekoncular'ın ve Kenan Evrenler'in aklanmasına izin vermemeliyiz” dedi.

Alevi Gençlik Platformu sözcüsü ise, Alevilerin önemli oranda asimile edildiğinin altını çizdi.

Hacıbektaş Halkevi Sözcüsü Hüseyin Ceyhan yaptığı konuşma ile, Hacıbektaş'ta yaşanan süreci eleştirdi.

Kayseri Pir Sultan Abdal Derneği adına konuşan konuşmacı Alevi gençlerinin emek mücadelesine katılmasının öneminden bahsetti.

Forumun ortak kararı ise Alevin Geçlik Birliğinin oluşturulması oldu. Birliğin geçici yürütme kurulu oluşturuldu.

17 Ağustos 2009 Pazartesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.