2. Alevi Gençlik Forumu Sonuç Bildirgesi

2. Alevi Gençlik Forumu Sonuç Bildirgesi

2. Alevi Gençlik Forumu Sonuç BildirgesiALEVİ GENÇLİĞİNİN SERÇEŞME BULUŞMASI  SONUÇ BİLDİRGESİ Alevi gençliğinin...

A+A-

2. Alevi Gençlik Forumu Sonuç Bildirgesi2. Alevi Gençlik Forumu Sonuç Bildirgesi

ALEVİ GENÇLİĞİNİN SERÇEŞME BULUŞMASI 

SONUÇ BİLDİRGESİ 

Alevi gençliğinin SERÇEŞME buluşmasının ikincisi 16 Ağustos 2009 Pazar günü Hünkarın huzurunda gerçekleştirildi. İlk buluşmanın oluşturduğu tanışma ve ilk kez bir araya gelme heyecanına ve coşkusuna ikinci buluşma ile gençliğin bilgisi, sorumluluk alma isteği, bugününe ve geleceğine sahip çıkma kararlılığı eklendi.

Ön toplantılar ile belirlenen “alevi gençliğinin örgütlenme ve birlik sorunu”, “alevi öğretisi ve gençlik”, “ alevi gençlik ve siyaset” konularının gündem olduğu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Gençlik Platformu, Kızılırmak Yerel Dernekler Federasyonu, Aydınlık Gençlik Meclisinden alevi gençlerin katıldığı forum, ABF başkanının konuşması, temsilcilerin sunumları ve serbest sunumlar şeklinde işletildi.

Alevi Gençler, foruma katılan alevi gençlik gruplarının kendi bulundukları zeminler dışında ortak zeminlerde bir araya gelerek, ortak birliktelikler oluşturma çabası kapsamında, başta İstanbul ve Ankara olmak üzere diğer illerde daha kapsamlı ve ayrıntılı tartışılarak, alevi gençlerini  bir araya getirecek ALEVİ GENÇLERİNİN BİRLİĞİNİ kurmaya karar verdiler.

Alevi gençler, birlik için başlangıçta alevi gençlik gruplarının temsilcilerinden geçici bir heyet oluşturdular. Geçici heyet,  üç aylık süreçte foruma gelemeyen alevi geçleri ve gençlik örgütleriyle görüşmeler yapmayı, üst yapı kurumu/bağımsız olma tartışmasını sürdürmeyi, broşür/dergi hazırlığı yapmayı, e-mail grubu/site kurma çalışmalarını yapacaktır. 

AB - ABD hegemonyası doğrultusunda kurulan yeni dünyaya ülkemizi uydurma işlevini yerine getirmede son derece atak ve gayretli olan AKP, her gün yeni yeni açılımlarla karşımıza geliyor. Alevi gençler, öğretisinden, kültüründen ve geçmişinden kazandıkları deneyimlere bugünün coşkusunu, bilgisini ve sol duyusunu da ekleyerek her türlü sinsi asimilasyon/tek tipleştirme politikalarının karşısında olacaktır.

Alevi gençler, alevi öğretisini/kültürünü daha çok öğrenme-öğretme ve yaşama-yaşatma konusunda gerekli okuma, tartışma, seminer, panel vb. etkinlikleri yapma kararlığındadır.

Alevi öğretisinin merkezinde "insan" vardır. "Benim kâbem insandır", "Her ne ararsan insanda ara", "Okunacak en büyük kitap insandır" deyişleri, bu öğretinin insana verdiği önemi ve değeri gösterir. Öğretinin her türlü eylem ve etkinliğinin merkezinde insan vardır. Alevi Gençler, insanı merkeze koyan öğretisinin ışığında, insanca bir yaşam için mücadeleyi, eşit yurttaşlık hakkı mücadelesi ile birleştirip ülkeyi, gönül rahatlığı ile dilini, inancını ve kültürünü yaşayan insanların ülkesi haline getirmede rehber almışlardır.
 
Alevilik; dili, dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun tüm insanlara aynı gözle bakar, bir görür. Alevi Gençler, "72 milletin tümü bizim için birdir" sözünün karşılığının bu gün için daha çok halkların kardeşliğini ve barışı istemeyle ve her türden ayrımcılığı mahkum etmeyle eşdeğer olduğunu bilerek mücadele edeceklerdir.

Cem törenleri, semahlar, deyişler inançla felsefenin harmanlandığı ve insanın gündelik yaşantısındaki sorunlara, ihtiyaçlarına yanıt veren değerlerdir. Alevi Gençler,  cem evlerinin yasal güvenceye kavuşması mücadelesinde üzerine düşeni yapma kararlılığındadır.

Alevi gençler, yıllardır kararlı bir şekilde yürütülen mücadele ile her zaman ülke gündeminde olan Madımağın Müze Olması talebinin ısrarcısı ve takipçisidir. 
       
Yerel seçimler sonrası 12 Nisan da ABF tarafından çıkartılan metinde ifadesini bulan   ‘’halkımız için, umut ışığı olabilecek sol-sosyal demokrat bir toplumsal muhalefeti birlikte oluşturmak, önümüzde bir görev olarak durmaktadır" tespitinin gereği doğrultusunda çalışmalar devam etmektedir. “Nasıl Bir Türkiye İstiyoruz” metni üzerinden 25 ilde halk, demokratik kitle örgütü ve süreci destekleyen siyası parti/gruplara açık forum/toplantılar yapılacaktır. Alevi gençler, düzenin kırıntılarından beslenen ve asli görevlerinin baskı ve sömürü düzeninin devamlılığını sağlamak olan düzen partilerinin bu misyonunun farkında olarak, bu sürecin taşıyıcısı ve asli unsuru olacaktır. Alevi Gençler, tartışmaların yaygınlaşması ve gençlerin katılımının sağlanması konusunda gerekli çalışmaları, üniversite ve mahalle toplantılarını yapacaktır. 

ABF önderliğinde, 9 Kasım da yüz binlerin katıldığı  “eşit yurttaşlık hakkı” mitingi ile başlayan süreç,  8 Kasım 2009 da İstanbul Kadıköy meydanında milyonların katıldığı görkemli bir mitingle ilerleyecektir. Alevi Gençler, kendilerini 8 Kasım Kadıköy Buluşmasının asli unsuru olarak görür ve bu konuda üzerine düşeni yapma kararlılığını bir kez daha ifade eder. 

16.08.2009 Hacıbektaş
 
ALEVİ GENÇLER

KAYNAK : Alevihaber.com - 16 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.