2 Temmuz da Evrensel Bir Gün Olsun İstiyoruz

2 Temmuz da Evrensel Bir Gün Olsun İstiyoruz

2 Temmuz da Evrensel Bir Gün Olsun İstiyoruzPir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül, 2 Temmuz"un da Newroz ve...

A+A-

2 Temmuz da Evrensel Bir Gün Olsun İstiyoruz2 Temmuz da Evrensel Bir Gün Olsun İstiyoruz

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül, 2 Temmuz"un da Newroz ve 1 Mayıs gibi evrensel bir gün olmasını istedi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği 2 Temmuz Sivas Katliamı anma etkinliklerini değerlendirmek amacıyla Ankara Mülkiyeler Birliği binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, 78"liler Vakfı, DSP Milletvekili Süleyman Yağız, CHP, ÖDP ve çok sayıda demokratik kitle örgütü ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül, Alevilerin ve Türkiye"de demokrasiye, özgürlüklere inanmış, bu uğurda mücadele yürüten hiç kimsenin bu katliamı unutmasının mümkün olamayacağını belirterek, "15 yıldır Madımak"ın müze olması için mücadele yürüttük ve yürütmeye devam edeceğiz. Alevi kültür ve felsefesinin yasal demokratik ortamda yaşam bulduğu, dillerin, kimliklerin ve emeğin özgürleştiği bir Türkiye özlemi için demokratik mücadele yürütüyoruz" dedi.

KATLİAMCI TARİH İLE YÜZLEŞMEK

Bu katliamları yaşatanların geçmişiyle yüzleştiği ana kadar mücadelelerinin devam edeceğini kaydeden Bülbül, "Çorum, Malatya, Maraş, Gazi katliamlarını yaşatanlara, Susurluk"ta, Şemdinli"de, Hrant Dink katliamında resimleri yan beyan ortaya çıkanlara katliamcı tarihleri ile yüzleşmeyi evrensel hukukun gereklerine göre yaşatana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz" dedi. 2 Temmuz"un emek ve demokrasiden yana olan güçler için ortak bir kimlik ve kültür yarattığını kaydeden Bülbül, 2 Temmuz"un da 1 Mayıs, 8 Mart, 21 Mart ve 1 Eylül gibi evrensel bir gün olmasını istediklerini söyledi. Madımak Katliamının Türkiye, Avrupa ve Kıbrıs"ta görkemli katılımlarla anıldığını hatırlatan Bülbül,  etkinliklere katılan ve destek verem siyasi parti, sivil toplum örgütleri, demokratik kitle örgütleri, sanatçı, aydın ve yazarlara teşekkür etti.

BİRGÜN - 16 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.