2 Temmuz İzmir Mitingi : Madımak Oteli Müze Olacak

2 Temmuz İzmir Mitingi : Madımak Oteli Müze Olacak

FOTO GALERİ : 2 Temmuz İzmir Mitingi : Madımak Oteli Müze Olacak2 Temmuz İzmir Mitingi : Madımak Oteli Müze OlacakSivas Katliamı'nın 15. yıldönümünde...

A+A-

FOTO GALERİ : 2 Temmuz İzmir Mitingi : Madımak Oteli Müze Olacak

2 Temmuz İzmir Mitingi : Madımak Oteli Müze Olacak

Sivas Katliamı'nın 15. yıldönümünde İzmir’de Gündoğdu Meydanı'nda bir araya gelen binlerce kişi, katliamın gerçek sorumlularının bulunmasını ve Madımak Oteli'nin müze haline getirilmesini istedi.

Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu tarafından Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitinge yaklaşık 6 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen binler, “Sivas'ın ışığı sönmeyecek”, “Madımak Oteli müze olsun”, “Sorumlular yargılansın”, “Diyanet İşleri lağvedilsin” “katiller halka hesap verecek” pankart ve dövizleriyle miting alanına yürüdü. Yürüyüşe çok sayıda kurum pankartıyla katıldı.

Aleviler özür bekliyor

Saygı duruşuyla başlayan mitingde Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu adına konuşma yapan Ali İzzet Uğur, egemenlerden farklı düşünenlere karşı tahammülsüz olduğunu belirterek “Bu durum bizi kaygılandırıyor” dedi. Sivas Katliamı'ndan dolayı Alevilerin devletten özür beklediğini söyleyen Uğur, “Bu katliamda devletin yetki organlarının rolünün payını öğrenmek istiyoruz” dedi. Madımak Oteli'nin müze olması talebinin karşılanmadığını belirten Uğur, “Bizler her 2 Temmuz'da demokratik, özgür ve bir arada yaşanabilecek bir ülke için alanlarda olacağız. Madımak Oteli'nin müze olması için alanlarda olacağız" dedi.

Mitingde demokratik kurum, siyasi parti ve platformlar adına konuşan KESK Şubeler Platformu Sözcüsü Ramis Sağlam, “Biz bugün 2 Temmuz'da bir araya gelenler, bir arada yaşamayı ve halkların kardeşliğini savunarak, yaratılmak istenen linç kültürüne, halkların birbirine boğdurulmasına, faşist katliamlara ve hak gasplarına karşı mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Miting konuşmaların ardından PSAKD Çiğli Şubesinin semah gösterisi ile devam eti. Semah’tan sonra PSAKD Çiğli Şubesinin EGE’DEN ANADOLUYA HALK SAHNESİ Tiyatro Grubu “Sen O Gülü Sökemezsin Hızır” adlı oyunu sergilediler. Alkışlarla program sona erdi.

Alevi Haber / İzmir – 3 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.