2 Temmuz Kadıköy Mitingi

2 Temmuz Kadıköy Mitingi

FOTO GALERİ : 2 Temmuz Kadıköy Mitingi2 Temmuz Kadıköy Mitingiİstanbul’da Sivas Katliamı’nın 15. yılında Kadıköy İskele Meydanı’nda...

A+A-

FOTO GALERİ : 2 Temmuz Kadıköy Mitingi

2 Temmuz Kadıköy Mitingi

İstanbul’da Sivas Katliamı’nın 15. yılında Kadıköy İskele Meydanı’nda bir miting düzenlendi. Miting öncesi saat : 16.30’dan itibaren Tepe Nautilus önünde toplanmaya başlayan katılımcılar 17.00 den itibaren yürüyüşe geçtiler.

Yürüyüşe; Pir Sultan Abdal Derneği Marmara Şubeleri, Alevi Bektaşi Federasyonu, Yeşiller, İHD, Divriği Kültür Derneği, Halk Cephesi, Almus Kültür Dayanışma Derneği, BDSP, 78’liler Federasyonu, Sivas Dayanışma Derneği, Aka-Der, Kaldıraç, DİSK, Eğitim-İş, CHP, TMMOB, KESK, Demokratik Haklar Platformu, Devrimci Hareket, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, DTP, Emek Partisi, SDP, SODAP, EHP, Toplumsal Özgürlük Platformu, Sosyalist Parti Girişimi, ESP, Halkevleri, Beşiktaş Çarşı Grubu, Öğrenci Kolektifleri, Genç Umut, Mücadele Birliği, Partizan, KÖZ, Tüm-İGD, SHP, TKP ve ÖDP pankart ve dövizleriyle katıldılar.

Sivas’ın ateşi AKP’yi yakacak

Yürüyüş kortejlerinin İskele Meydanı’ndaki miting alanına ulaşmasından sonra miting başladı. Sahneden Sivas’ı ateşe verenlerin bugün ülkeyi ateşe vermeye hazırlandığı belirtildi ve bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Sivas’ta ölenlerin isimleri sahneden tek tek sayılarak, selamlandılar.

Pir Sultan Abdal Derneği İstanbul Şubeleri adına Kadıköy Şube Başkanı Feti Bölükgiray bir konuşma yaptı. Katliamın tarihi bir arka planı olduğunu belirten Bölükgiray, “Bunlar egemen zihniyetin ürünüdür” dedi. Demokrasi, insan hakları ve özgürlükler alanında sahip olunan tüm kazanımların bedel ödenerek elde edildiğini belirtti. Bölükgiray, “Sivas katliamını gerçekleştirenler, halkların kardeşliğini ve emeğin yüceleşmesi mücadelesini engellemek için Türkiye’yi “şeriatçı-laik” ikileminde boğmuşlardır” dedi. Madımak Oteli’nin müze yapılmamasına da tepki gösteren Bölükgiray, “Yangını, bugün Madımak’ı et lokantasına dönüştürerek sürdürmektedirler” dedi.

Sivas’ta ölen ozan Nesimi Çimen’in eşi Makbule Çimen’de bir konuşma yaparak artık alanlara sığılamadığını belirterek, “Bizleri yakmakla bitiremeyeceksiniz” dedi. Madımak Oteli’nin müze olmasını 15 yıldır dillendirdiğini belirten Çimen, “Sayın Başbakan duymuyorsa kulaklık taksın” diyerek tepkisini dile getirdi.

Miting boyunca; “Katil devlet hesap verecek – Alevi Kültürü engellenemez – Madımak Oteli müze olsun – Yaşasın Devrimci dayanışma – Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları atıldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu adına Ali Kenanoğlu ve Hatice Köse kitleyi selamladı. Kenanoğlu yaptığı konuşmada, Sivas’ta şeriat provasının yapıldığını söyleyerek, “O gün o provayı izleyenler, bugün bunun hayata geçmesini engelleyemez oldular” dedi. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’ın Madımak Otel’inin müze yapılmasıyla ilgili yeterli bütçemiz yok açıklamasına tepki gösteren Kenanoğlu, oteli biz satın alalım, siz müze yapın dedi. Kenanoğlu, “takunya ve postal” arasında kalmadan 3. bir yol oluşturulmasını belirterek konuşmasını bitirdi.

Mitinge katılan sanatçı İlyas Salman da kürsüden seslenerek, “ O ateş Sivas’ta yakıldı ama yeni değildir. Bu ateş kölenin efendisine il isyan ettiği gün başladı, Sivas’ta, Kızıldere’de maraş’ta devam etti dedi.

Miting Onur Akın, Cahit Berkay ve Grup Yorum’un verdiği mini konserlerle son buldu.

Sendika.org - 2 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.