2 Temmuz katliamı Yakacık'ta lanetlendi

2 Temmuz katliamı Yakacık'ta lanetlendi

2 Temmuz katliamı Yakacık'ta lanetlendi   KARTAL (02.07.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi dün akşam saatlerinde...

A+A-

2 Temmuz katliamı Yakacık'ta lanetlendi2 Temmuz katliamı Yakacık'ta lanetlendi 
 
KARTAL (02.07.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kartal Şubesi dün akşam saatlerinde Yakacık'ta yaptığı bir basın açıklamayla 2 Temmuz Sivas katliamını unutturmayacağını belirtti. Eylemde bugün yapılacak Kadıköy mitingine katılım çağrısı yapıldı.

PSAKD Kartal Şubesi dün Kartal Cumhuriyet Mahallesi Zeytinlik Caddesi üzerinde sabahtan itibaren Sivas şehitlerinin resimlerinin yer aldığı bir fotoğraf sergisi açtı. Akşamı saatlerinde ise bir basın açıklaması ile katliamı lanetlendi. Madımak Oteli'nin müze yapılmasını talebi dile getirildi. Eyleme destek veren ESP'liler ise açıklama öncesinde ise mahallede esnafa siyah kurdele dağıttı ve kepenk kapatma çağrısı yaptı.

Eylemde açıklamayı okuyan PSAKD Şube Başkanı Metin Aslandoğmuş, devlet gözetiminde yapılan katliamı bir kez daha lanetlediklerini belirtti. Katillerden birinin Büyükşehir Belediyesi'nde kadrolu olarak yıllardır çalıştırılmasının katillerin nasıl saklandığını gösterdiğini bildiren Aslandoğmuş, sorumluların halkın vicdanında mahkum olduğunu aktardı.

2 Temmuz katliamı Yakacık'ta lanetlendi

Madımak Oteli'nin müze yapılması gerektiğini ifade eden Aslandoğmuş, cemevlerinin anayasal güvence altına alınmasını istedi. Zorunlu din dersi işkencesinin son bulması, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın lağvedilmesi gerektiğini vurgulayan Aslandoğmuş, halkların kardeşliği için adalet, demokrasi, özgürlük, insanca yaşam istediklerini söyledi. Aslandoğmuş, Kürt sorunununda çözüm için Kürt halkının muhatap alınarak çözülmesini istediklerini belirtti.

2 Temmuz Sivas Katliamı'nın 15. yılında unutmadık, unutturmayacağız" pankartının açıldığı eyleme 80 kişi katıldı. Eylemde sık sık "Katil devlet hesap verecek”, “Dün Maraş'ta, bugün Sivas'ta çözüm faşizme karşı savaşta”, “Pir Sultanlar yaşıyor, savaşıyor” sloganları atıldı.

ATILIM - 02 Temmuz 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.