2 Temmuz Müslüman Bayramıymış

2 Temmuz Müslüman Bayramıymış

2 Temmuz Müslüman BayramıymışSivas Katliamı’nın 15. yıldönümü yaklaşırken Sivas’ta bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri...

A+A-

2 Temmuz Müslüman Bayramıymış2 Temmuz Müslüman Bayramıymış

Sivas Katliamı’nın 15. yıldönümü yaklaşırken Sivas’ta bulunan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) ve Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) şubelerinin kapılarına 2 Temmuz’un “Müslümanların Bayramı” olduğunu ifade eden provokatif kâğıtlar yapıştırıldı. “2 Temmuz Müslümanların Bayramı, Kahrolsun Hrant Dink, Kahrolsun Aziz Nesin” yazılı kâğıdı asan kimliği belirsiz kişi veya kişiler BTS"nin tabelasına da çaldı.

KÖŞE YAZARI KIŞKIRTTI MI?

Bu olay Sivas Anadolu Gazetesi"nde Fikret Ünsal imzalı "2 Temmuz Vurguncuları" başlıklı makalesinin 12 Haziran"da gazetede yayımlanmasından sonra yaşandı. Fikret Ünsal köşe yazısında; "Olayların ardından 15 yıl gibi uzun bir süre geçmesine rağmen hala gündemde tutulmak istenmesi veya gündemde tutmak isteyenlerin orada hayatını kaybedenlerin anısına bir şeyler yapmak istedikleri büyükçe bir YALANDIR. Şimdilerde Madımak Otelini satın alarak müze yapmak için özellikle Avrupa"da büyük gayret sarf eden teşkilatların ve yereldeki destekçilerinin hedeflerinde yalnızca PARA vardır PARA. "Orada canlarımızı kaybettik!" gibi laflar işin ajitasyon tarafıdır” ifadelerini kullandı.

"HEDEF GÖSTERİLİYORUZ"

Olayın, Sivas 2 Temmuz Anma Komitesi"nin şehirde gerçekleştireceği anma programını valiliğe vermesinin ardından gerçekleştirilmesi dikkatleri yeniden Sivas"a çekti. Eğitim Sen Sivas Şubesi"nde 60 kişinin katıldığı basın toplantısı ile yapılan saldırı kınandı. Toplantıda konuşan Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı ve Sivas 2 Temmuz Anma Komitesi Başkanı Önder Doğan; "Bu tür katliamları destekleyenler, katliamlardan medet umanlar ve çıkar sağlamaya çalışanlar elbetteki var. Bu çıkar odakları bizler gibi duyarlı, barış ve kardeşlik için çaba sarf eden kişi ve kurumları hedef göstererek susturmaya ve sindirmeye çalışmaktadır" dedi. Önder Doğan, barıştan ve kardeşlikten yana olanları 2 Temmuz’da Madımak"ta katliamı lanetlemeye çağırdı.

PSAKD: KİM YAPTIYSA BULUNSUN

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Sekreteri Kemal Bülbül, Eğitim Sen ve BTS Sivas şubelerine yapılan saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı. Bülbül, sendikaların bulunduğu binaya geceleyin giren ve kapısına "2 Temmuz Müslümanların Bayramı, Kahrolsun Hrant Dink, Kahrolsun Aziz Nesin" yazılı kağıt yapıştıranların kimler olduğunu İçişleri Bakanlığı ve Sivas Valiliği tarafından araştırmasını istedi.

EĞİTİM SEN: KATLİAMCILAR İŞBAŞINDA

KESK"e bağlı iki sendika şubesine yapılan saldırıyı değerlendiren Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, "Maraş ve Sivas katliamlarının mimarları yeniden iş başında" yorumunu yaptı. Ülkeyi gericiliğe ve ırkçı-şoven odaklara teslim etmeyeceklerini ifade eden Kılıç, "Her yıl çoğalarak Madımak"ta olacağız ve ülkemizin yüz akı aydınlarımızın katledilmesinin hesabını soracağız" dedi.

AYŞEGÜL SAVAŞTA / BİRGÜN -  15 Haziran 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.