2 Temmuz'da İzmir'de miting yapılacak

2 Temmuz'da İzmir'de miting yapılacak

2 Temmuz’da İzmir’de miting yapılacak Sivas katliamının yıl dönümünde, İzmir’de bulunan Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri...

A+A-

2 Temmuz’da İzmir’de miting yapılacak2 Temmuz’da İzmir’de miting yapılacak

Sivas katliamının yıl dönümünde, İzmir’de bulunan Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri başta olmak üzere sendika, siyasi parti ve kitle örgütleri 2 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda bir miting yapacak.

Sivas katliamının yıl dönümünde, İzmir’de bulunan Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri başta olmak üzere sendika, siyasi parti ve kitle örgütleri 2 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda bir miting yapacak. Ayrıca Sivas’ta Madımak Oteli önünde yapılacak olan eyleme de İzmir’den katılım sağlanacak.

2 Temmuz’da yapılacak miting için çalışmalar sürdürülüyor. Narlıdere Demokrasi Platformu bileşenleri, yaptıkları toplantı ile 2 Temmuz’a ilişkin kararlar aldı. Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Mustafa Aslan, bu yıl Sivas Madımak Oteli önünde yapılacak olan eyleme Narlıdere’den 3 otobüsle destek vereceklerini belirterek, “2 Temmuz’da Sivas eylemine katılacak arkadaşlarımızı 1 Temmuz’da Narlıdere Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği önünden saat 15.00’te uğurlayacağız” dedi.

Mitinge kitlesel katılımı sağlamak için çalışmalar yürüttüklerini belirten Aslan, “Mitinge çağrı bildirilerimizin tüm Narlıdere’ye dağıtılmasını önümüze hedef koyduk. Afiş çalışması ve yerel radyolardan mitinge çağrı anonslarının yapılmasının katılımı artıracağını düşünüyoruz” dedi. 2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nde sadece Alevi yurttaşların yakıldığını düşünmediklerini ifade eden Aslan, “Orada gençliğimiz, aydınlık geleceğimiz yakıldı. Bu vahşetin bir daha yaşanmaması için yüzünü aydınlığa dönebilen, aydınlık yüzlü tüm insanlarımızı güç birliğine davet ediyoruz” dedi.

Öte yandan Karşıyaka Belediyesi tarafından 2 Temmuz’da yaşamını yitirenlerin anısına yaptırılan 2 Temmuz Anıtı, 3 Temmuz’da yapılacak bir törenle açılacak.

Saat 18.30’da başlayacak olan açılış ve anma törenine ABF Genel Başkanı Ali Balkız, PSKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş, PSAD Ankara Şube Başkanı Serdar Doğan ve Şair-Yazar Hidayet Karakuş katılacak.

Selda Bağcan’ın da bir konser vereceği anmada semah gösterisi de yapılacak.

(İzmir/EVRENSEL)  - 30 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.