2 Temmuz'da Kadıköy'de protesto mitingi

2 Temmuz'da Kadıköy'de protesto mitingi

2 Temmuz’da Kadıköy'de protesto mitingiSIVAS KATLİAMININ 15. YILIİSTANBUL/ANKARA (Cumhuriyet) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri,...

A+A-

2 Temmuz’da Kadıköy'de protesto mitingi2 Temmuz’da Kadıköy'de protesto mitingi

SIVAS KATLİAMININ 15. YILI

İSTANBUL/ANKARA (Cumhuriyet) - Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleri, Sivas katliamında yaşamını yitiren 35 aydın, sanatçı ve yazar anısına 2 Temmuz Çarşamba günü Kadıköy’de düzenlenecek mitinge çağrı yaptı. Dernek üyeleri, Sıvas olaylarını planlayanların yargılanması, Madımak Oteli’nin müze yapılması ve halkların kardeşliğini “haykırmak” için Kadıköy’de olacaklarını söylediler.

Taksim Tramvay Durağı önünde Sivas katliamında hayatını yitirenlerin fotoğraflarını taşıyarak bir araya gelen grup adına açıklamada bulunan dernek yöneticisi Metin Aslandoğmuş, Sivas’ta yaşanılan katliamın gerici, şeriatçı, ırkçı, faşist güçler tarafından yapıldığını kaydetti. Aslandoğmuş, “Madımak yangını bir gerici ayaklanmanın provasıdır. Devlet bu olaydan sonra halkın vicdanında mahkûm olmuştur” dedi. Yaşanan katliamda sorumlulukları olanların cezalandırılmadığına dikkat çeken Aslandoğmuş, “Katliamı yapan katillerden bir tanesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolu olarak yıllarca çalıştığı ortaya çıktı. Bu durum katillerin kamu kurumlarında nasıl saklandıklarını bize gösteriyor” dedi.

Öte yandan AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) ve Mülkiyeliler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği “2 Temmuz Şehitlerini Anma Haftası” etkinlikleri çerçevesinde “Sesini Yitiren Şehir Sivas” konulu sinevizyon gösterimi yapıldı. Kızılay Yüksel Caddesi, Konur Sokak’ta önceki akşam düzenlenen etkinlikte 2 Temmuz 1993’te Madımak’ta yakılarak öldürülen 35 aydın anıldı.

CUMHURİYET -  29.06.2008

Pir Sultan'dan 2 Temmuz çağrısı

Sivas'ta Madımak Oteli'nde 33 kişinin yakılarak öldürüldüğü katliamın 15. yıldönümü nedeniyle 2 Temmuz'da yapılacak miting ve anma için çağrı yapıldı. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Metin Aslandolmuş, 2 Temmuz'da bütün Alevi örgütlerini, sol siyasi partileri, sendikaları, demokratik kitle görgütlerini, odaları, baroları Sivas'taki Madımak Oteli önünde buluşmaya çağırdı. Dernek yönetici ve üyesi 40 kişinin Taksim Meydanı'nda bir araya gelerek yaptığı açıklamada ayrıca Madımak Oteli'nin müzeye çevrilmesi de istendi

Mustafa KAYA
SABAH - 29 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.