2 Temmuz'da Kadıköy'deyiz

2 Temmuz'da Kadıköy'deyiz

2 Temmuz'da Kadıköy'deyiz   İSTANBUL (29.06.2008)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi bugün Galatasaray Meydanı'nda...

A+A-

2 Temmuz'da Kadıköy'deyiz  2 Temmuz'da Kadıköy'deyiz 
 
İSTANBUL (29.06.2008)- Özgür Demokratik Alevi Hareketi bugün Galatasaray Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasıyla, Sivas katliamının yıl dönümünde 2 Temmuz günü Kadıköy'de yapılacak mitinge katılım çağrısı yaptı.

Galatasaray Meydanı'nda “Sivas katliamını unutmadık, unutmayacağız” pankartı açan Özgür Demokratik Alevi Hareketi adına açıklamayı Ergin Doğru okudu. Doğru, “Aradan 15 yıl geçti ama Sivas kapanmayan bir yara olmaya devam ediyor. Yüreğimiz halen kanıyor” dedi.

Doğru, “Bu yaranın kapanması için devlet sorumluluklarını yerine getirmelidir. Başta Sivas katliamı olmak üzere Dersim, Maraş, Çorum katliamlarının sorumluları açığa çıkarılmalı ve açıklanmalıdır. Biz aleviler, devletin başta aleviler olmak üzere mağdur tüm kesimlerden özür dilemesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kadıköy'de düzenlenecek 2 Temmuz mitinginin de duyurusunu gerçekleştiren Doğru, “Türkiye'nin başta Kürt sorunu olmak üzere inkar ve imha anlayışından, kaynaklı militarist zihniyetin yerine demokratik barışçıl bir ülke ve dünya talebimiz için, herkesi Sivas katliamının yıl dönümü anısına mitinge katılım sağlamaya davet ediyoruz” dedi.

ATILIM - 29 Haziran 2008

MADIMAK OTELİ’NDE KATLEDİLENLER TÖRENLERLE ANILIYOR

MADIMAK OTELİ’NDE KATLEDİLENLER TÖRENLERLE ANILIYOR

‘Mağdurlardan özür dilensin’

İstanbul Haber Servisi - Sıvas’ta Madımak Oteli katliamının 15. yıldönümünde Galatasaray’da gösteri yapan Özgür Demokratik Alevi Hareketi, devletin olaylarla ilgili olarak, başta Aleviler olmak üzere tüm mağdur kesimlerden özür dilemesini istedi.

Galatasaray Meydanı’nda toplanan Özgür Demokratik Alevi Hareketi temsilcileri “Sivas katliamını unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankartı taşıyarak “Sivas’ı unutma, unutturma”, “Dersim, Gazi, Koçgiri, unutulmaz hiçbiri” sloganlarını attı. Özgür Demokratik Alevi Hareketi sözcüsü Ergin Doğru, 15 yıl önce binlerce Alevi ve dostlarının planlı ve organize bir saldırıya maruz kaldıklarını anımsattı. Farklılıkların zenginlik olarak görülmesi gerektiğini anlatan Ergin Doğru “Bizler Aleviler ve bu ülkenin geleceğini düşünen insanlar olarak, devletin, ayıplı tarihinden kurtulmasının ilk adımı olarak, başta Aleviler olmak üzere mağdur tüm kesimlerden özür dilemesini bekliyoruz” diye konuştu.

‘Sorumluların bulunması için mücadelemiz sürecek’

Sıvas katliamının sorumlularının bulunması için mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Doğru, tüm duyarlı yurttaşlara Sıvas katliamının yıldönümü olan 2 Temmuz’da Kadıköy Meydanı’nda düzenlenecek olan mitinge destek vermeleri için çağrıda bulundu.

Sıvas Madımak Oteli katliamının 15. yılında Kadıköy’deki Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nce bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinliklerde paneller, söyleşiler, dinletiler ve gösteriler var. Zeynep Serdar’ın ‘Sıvas’ta 33 Portre’ adlı resim sergisi 2-10 Temmuz tarihleri arasında kültür merkezinin sanat galerisinde yer alacak. Etkinliklerin açılışı, kültür merkezinin bahçesinde 2 Temmuz akşamı saat 19.00’da bir forum, dinleti ve şiir dinletisiyle yapılacak.
 
Cumhuriyet - 30.06.2008


2 TEMMUZ MİTİNGİNE ÇAĞRI
 
Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Sivas Katliamı’nın 15’inci yılında herkese 2 Temmuz’da Kadıköy’de yapılacak mitinge katılım çağrısında bulundu. Özgür Demokratik Alevi Hareketi, Sivas Katliamı’nın 15’inci yılında katliamı protesto etti. Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen bir grup, ‘Sivas katliamını unutmadık unutmayacağız’ pankartı açtı. Katliamda hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının taşındığı eylemde sık sık "Dersim, Gazi, Koçgiri unutulmaz hiçbiri", "Sivas’ı unutma unutturma" sloganları atıldı. DTP, EHP, SDP ve İHD’nin de destek verdiği eylemde konuşan Özgür Demokratik Alevi Hareketi Sözcüsü Ergin Doğru, 15 yıl önce binlerce Alevi ve dostlarının planlı ve organizeli bir saldırıyla yüz yüze kaldıklarını belirtti. Doğru, "İnsanlar otelde ateşle kavrulurken 8 sat boyunca yaşam çığlıkları duyulmadı, hiçbir vicdan harekete geçmedi, devlet harekete geçmedi" dedi. Doğru, "Tek dil tek ırk dek din anlayışı farklı kimlikleri yok sayarak ötekileştiriyor. Ve bu katliamlara yol açıyor. Asimilasyon mantığı yerine faklılıkları zenginlik olarak görülmeli” dedi.

Geçen 15 yılda kaygıları giderecek yaraları saracak adımların atılmadığını belirten Doğru, şunları söyledi: “Kürt sorunu başta olmak üzere inkar ve imha anlayışından kaynaklı militarist zihniyetin yerine demokratik barışçıl ülke talebimiz için 2 Temmuz’da Kadıköy’de yapılacak Sivas Katliamı’nın yıldönümü anmasına herkesi katılmaya çağırıyoruz."

BİRGÜN - 30 Haziran 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.