2 Temmuz'da Madımak Oteli Önünde Buluşalım

2 Temmuz'da Madımak Oteli Önünde Buluşalım

SİVAS 2 TEMMUZ ANMA KOMİTESİHALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIRFaşist/Gerici odaklarca gerçekleştirilen ve tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçen 2 Temmuz Madımak...

A+A-

SİVAS 2 TEMMUZ ANMA KOMİTESİ

HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR

Faşist/Gerici odaklarca gerçekleştirilen ve tarih sayfalarına kara bir leke olarak geçen 2 Temmuz Madımak Katliamının 15. yıldönümünde katillerden hesap sormak, katliamı lanetlemek ve katledilenleri ölümsüzleştirmek, benzeri cinayet ve katliamların yaşanmayacağı özgür, demokratik ve laik bir ülke için MADIMAK’ta olacağız.

Sivas Katliamı Resimleri

Ülkemizin, halklarımızın umudu ve aydınlık geleceği aydın, yazar ve sanatçıların da içinde olduğu 35 insanımızın katledilişinin 15. yıldönümünde aynı odaklar; hâlâ ayrımcı, ırkçı ve gerici politikalarını sürdürerek Halkların kardeşçe bir arada yaşamasını engellemeye çalışmaktadırlar.

Bu anlayış bir yandan Sivas’a ve ülkemize gericiliği, ırkçılığı, şiddeti ve savaşı dayatırken; bir yandan da işsizliği, yoksulluğu, açlığı ve sefaleti insanlara yaşama biçimi olarak sunmaktadır. IMF patentli paran kadar sağlık, sosyal güvenlik, eğitim ve kamu hizmeti politikalarını halkımıza ve emekçilere reva görmektedirler.

Bu katliamın temelinde 14 yıldır belirttiğimiz gibi, Maraş’ta, Çorum’da, Taksim’de ve ülkenin her yanında terör estiren gerici- ırkçı  faşist odaklar var.Yine bu katliamın arkasında hak alma mücadelesini bastırmak var. Susurluk’ta, Şemdinli’de, Trabzon’da, İstanbul’da, Malatya’da suçüstü yakalanan kirli ilişkiler var.

Kandan beslenen bu zihniyet bugün ülkede hakim kılmaya çalıştığı linç kültürü ile gerçekleştirdiği Malatya’daki yayınevi ve İstanbul’da Hrant DİNK’in katliamını; Trabzon’da, Eskişehir’de, Antalya’da, Erzincan’daki saldırıları; yine Sakarya’da ikinci Madımak olayı olarak tarihe geçebilecek bir olayı meşru görmekte, bunu da halkın milliyetçi duyguları ve duyarlılığı açıklayabilmektedir.

Yine  Newroz’da ,1 Mayıs’ta Taksim’de, Akdeniz Üniversitesi’nde açığa çıkan bu faşist gerici anlayış emekçilere ve halkımıza yönelik baskılarını her fırsatta göstermektedir. Engellemelere ve baskılara rağmen, işte tüm bu katliamlarla yüzleşmek, saldırıların ve katliamların hesabını sormak için MADIMAK’ta olacağız.

Bizler Sivas’ta örgütlü bulunan sendika, dernek, vakıf ve siyasi partiler olarak, dün olduğu gibi bugün de katliama sessiz kalan ve unutulsun diyen odaklara karşı; barışı, kardeşliği haykırmak için katliamın 15.yıldönümünde yine Madımak’ta olacağız.Çünkü;

Madımak’ta olmak, insan onuruna sahip çıkmaktır,

Madımak’ta olmak ülkemizde, bölgemizde ve dünyadaki katliamlara karşı olmaktır,

Madımak’ta olmak Onları ölümsüzleştirmektir,

Madımak’ta olmak bir çok kültürü içinde barındıran Sivas’ı kardeşliğin ve barışın şehri yapma çabasıdır.

Sivas’ı unutmamak ve unutturmamak için katliamın 15.yıldönümünde yurt içinde ve yurt dışındaki dostlarımız bizleri yalnız bırakmayacaklardır. Bu anmanın planlandığı gibi yürütülebilmesi için Sivas Demokrasi Platformu bileşenleri olarak oluşturduğumuz 2 Temmuz Anma Komitesi’nin programı aşağıdaki gibidir.

İnsan hak ve özgürlüklerinden, eşitlikten ve barıştan yana tüm dostlarımızı 2 Temmuz 2008 Çarşamba günü Madımak’ta katliamı lanetlemeye çağırıyoruz.

2 TEMMUZ MADIMAK KATLİAMI ANMA PROGRAMI

1- 28 Haziran 2008 Cumartesi günü saat 12.30’da Eğitim Sen Sivas Şubesinde basına ve kamuoyuna çağrı yapılacak.

2- 30 Haziran 2008 Pazartesi günü saat 13.00’da Selçuk Çay Bahçesi önünde 2 Temmuz Anması konulu kamuoyuna yönelik çağrı yapılarak İstasyon Caddesinde ve Atatürk Caddesinde bildiri dağıtılacak.

3- 1 Temmuz 2008 günü 2 Temmuz Madımak Katliamında kaybettiğimiz Özlem ŞAHİN, Yeşim ÖZKAN ve Huriye ÖZKAN’ın Şarkışla’nın Saraç Köyün’deki anıt mezarları ziyaret edilerek, 2 Temmuz konulu söyleşi gerçekleştirilecek.

4- 2 Temmuz 2008 günü

I.grup: Saat 10.30'da Eğitim Sen Sivas Şubesinden yürüyüş korteji oluşturulup Kepenek Caddesi üzerinden Kız Meslek Lisesi önünden yürünerek Saat 11.30'da Ethem Bey Parkı önünde toplanılacak.

II.grup: Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesi önünden saat 10.30’da hareket ederek saat 11.30’da Ethem Bey Parkı önünde diğer grupla buluşacak.

5- Ethem Bey Parkından Saat 12.00'da yürüyüş korteji oluşturularak anons aracı eşliğinde Mevlana Caddesi üzerinden yürünerek Atatürk Anıtına çelenk konulup Madımak’a gidilerek , çelenkler bırakılıp saygı duruşunda bulunulacak.

6- Madımak Oteli önünde platform üzerinde Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılarak anma sona erecektir. Anmayı takiben aynı güzergâhtan yürüyüş korteji halinde Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Sivas Şubesine dönülecektir.

UNUTMADIK!  UNUTTURMAYACAĞIZ!

SİVAS 2 TEMMUZ ANMA KOMİTESİ

KESK  HALKEVLERİ  ÖDP  EMEP  DSP   HBVAKV  HBVAKD

ALEVİ HABER AJANSI - 17 Haziran 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.