21 Aralık mitingine Antakya'dan destek

21 Aralık mitingine Antakya'dan destek

21 Aralık mitingine Antakya'dan destek  ANTAKYA (18.12.2008)- Antakya Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri bugün yaptığı açıklamada,...

A+A-

21 Aralık mitingine Antakya'dan destek21 Aralık mitingine Antakya'dan destek 

ANTAKYA (18.12.2008)- Antakya Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri bugün yaptığı açıklamada, 21 Aralık günü Adana'da yapılacak mitinge katılacağını duyurdu. Antakya halkını katliamın hesabını sormak için mitinge çağırdı.

Antakya Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri, Maraş katliamının 30. yılı dolayısıyla 21 Aralık günü yapılacak mitinge katılacağını açıkladı. Platform adına açıklama yapan Servet Kavukoğlu, “Maraş katliamı 12 Eylül darbesine zemin hazırlamanın yanında, halklar ve inançlar bahçesi olan Maraş'ta solcu, demokrat, Alevi insanları kıyıma uğratmak ve sağ kalanları da baskı, sindirme, korku psikolojisi ile göçe zorlamaktı” dedi.

“Zaten katliamda baş aktörün 'Derin devlet' olduğu yıllar sonra başbakanın çekmecesinden çıkan 'bilgi notu'nda ortaya çıkmadı mı?” diye soran Kavukoğlu, katliam ve katliamcıların unutturulmaya çalışıldığını ifade etti. Kavukoğlu, “Adana'da yapılacak olan '30. yılında Maraş Katliamını Unutmadık' mitingine Antakya Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri olarak 21 Aralık ta Yunus Emre Parkı'ndan hareket edecek 3 otobüsle katılacağız” diye belirtti.

ATILIM - 18 Aralık 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.