21 yaşında 23 Nisan çocuğu

21 yaşında 23 Nisan çocuğu

21 yaşında 23 Nisan çocuğu AKP geleneğini bozmadı, 23 Nisan'da Meclis Başkanlığı koltuğuna bir lise öğrencisi oturacak 23 Nisan bayramlarında...

A+A-

21 yaşında 23 Nisan çocuğu21 yaşında 23 Nisan çocuğu

AKP geleneğini bozmadı, 23 Nisan'da Meclis Başkanlığı koltuğuna bir lise öğrencisi oturacak

23 Nisan bayramlarında toplanan Öğrenci Meclisi bu yıl da ilginç görüntülere sahne olacak. Geçici başkanlık koltuğuna Şırnak Merkez Anadolu Lisesi'nden 21 yaşındaki Hüseyin Ceylan oturacak.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çerçevesinde kurulan Türkiye Öğrenci Meclisi'nde Ankara'yı yine imam hatipli bir öğrenci temsil edecek. Meclis'in başkanlık koltuğuna ise Şırnak Anadolu Lisesi'nin 21 yaşındaki öğrencisi Hüseyin Ceylan oturacak.

21 yaşındaki Ceylan, köyündeki okulun terör nedeniyle kapalı olması yüzünden ilköğretime 4 yıl geç başlamış. 12 yaşındayken okula başlayan ve başarı göstererek sınıf atlayıp 7 yılda ilköğretimi tamamlayan Ceylan, Şırnak Anadolu Lisesi'ni kazanmış. Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, 21 yaşındaki bir öğrencinin neden çocuk bayramında geçici başkanlık koltuğuna oturduğu yönündeki sorulara ilginç yanıtlar verdi. Öğrenci temsilcilerinin okullara yerleştirilen sandıklarla yapılan seçimler sonucu belirlendiğini ifade eden bakanlık yetkilileri, "Okul temsilcileri bölge temsilcilerini, onlar da il temsilcilerini seçiyor. Yani zincirleme bir seçim yapılıyor. Doğal olarak seçime katılan yaşı büyük öğrencilerin ikna yetenekleri de daha fazla oluyor" dedi.

Bu yılki Öğrenci Meclisi'ne 1'i kız 4 imam hatip lisesi öğrencisi de katılacak. Ankara'yı 3 dönemdir olduğu gibi yine Kızılcahamam İmam Hatip Lisesi'nden bir öğrenci temsil edecek. 2006 yılında gerçekleştirilen Öğrenci Meclisi toplantısı da tartışmalara neden olmuştu. Temsili olarak Meclis Başkanlığı koltuğuna oturan İbrahim Seyhan, yaşı ve okulu ile gündeme gelmişti. 21 yaşındaki Seyhan, Erzurum İmam Hatip Lisesi öğrencisiydi.

Cumhuriyet - 22 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.