23 Nisan'da yine İHL'li temsilci

23 Nisan'da yine İHL'li temsilci

23 Nisan’da yine İHL'li temsilci23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kurulan Türkiye Öğrenci...

A+A-

23 Nisan’da yine İHL'li temsilci23 Nisan’da yine İHL'li temsilci

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kurulan Türkiye Öğrenci Meclisi’nde Ankara’yı üç dönem olduğu gibi yine Kızılcahamam İmam Hatip Lisesi’nden bir öğrenci temsil edecek

2006’da en yaşlı üye sıfatıyla oturumu yöneten Erzurum Anadolu İHL öğrencisi İbrahim Seyhan, “Bıyıklı çocuk” tepkileriyle karşılanmıştı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde kurulan Türkiye Öğrenci Meclisi’nde Ankara’yı bu yıl da bir imam hatipli temsil edecek. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi başkentte de binlerce öğrenci temsilci olmak için yarışırken, Kızılcahamam İmam Hatip Lisesi (İHL), üçüncü kez Ankara’yı temsilen Meclis’e öğrenci gönderdi.

Etkinlikler çerçevesinde, illerden seçilen temsilciler, 2004’ten bu yana her yıl TBMM’de Türkiye Öğrenci Meclisi adı altında toplandı. Bu oturumları başkan seçilene kadar ilk etapta TBMM’de olduğu gibi, en yaşlı üye sıfatını taşıyan öğrenci yönetti. Bu da 21 yaşındaki imam hatipli gençlerin başkanlık koltuğuna oturmasıyla başlayan tartışmalara neden oldu.

2006’da oturumu 21 yaşındaki Erzurum Anadolu İHL öğrencisi İbrahim Seyhan yönetti. Seyhan’a, “Bıyıklı çocuk” diye tepkiler geldi, ancak 2007’de de oturumu, meclise giren 6 imam hatipliden biri olan Zonguldak temsilcisi Muhammet Döngel yönetti.

İHL’den ilk kız öğrenci

Bu yıl da illerde yapılan seçimlerle Öğrenci Meclisi’ne katılacak temsilciler belirlendi. Listede biri kız 4 İHL’li öğrenci yer aldı. Öğrenci Meclisi’nin internet sitesinde başı açık fotoğrafla tanıtılan Gaziantep İslahiye İHL öğrencisi Seher Gürler, İHL’den gelen ilk kız öğrenci oldu.

Bu yıl 65 erkek, 16 kız öğrencinin katılacağı Öğrenci Meclisi toplantısına en yaşlı üye olarak Şırnak Merkez Anadolu Lisesi öğrencisi Hüseyin Ceylan başkanlık edecek.

Balıkesir, Gaziantep ve Ordu ile birlikte Ankara da İHL’li bir öğrenci tarafından temsil edilecek. Ancak Ankara’yı temsil eden öğrencinin üçüncü döneminde de hem İHL’li hem de aynı okuldan olması dikkat çekti. Son 2 yılda olduğu gibi Ankaralı binlerce öğrenciyi bu dönem de Kızılcahamam İHL’den bir öğrenci temsil edecek. Öğrenci Meclisi’nde Ankara’yı bu okuldan, 2006’da Hamza Kaya Beşler, 2007’de Kamil Kaya temsil etti. Bu yıl da aynı okuldan Osman Çetiner TBMM’deki toplantıya katılacak.

Toplantıda, gençler önce bir seçimle aday olanlar arasından başkanlık divanını seçiyor, daha sonra da söz alan üyeler sorunlarını dile getirerek ortak bildiri hazırlıyor.

Saliha Çolak / MİLLİYET - 16 Nisan 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.