3. Alevi Çalıştayı'na Prof.'lar gelecek

3. Alevi Çalıştayı'na Prof.'lar gelecek

3. Alevi Çalıştayı'na Prof.'lar gelecek      ALEVİ açılımının 3’üncü çalıştayı...

A+A-

3. Alevi Çalıştayı'na Prof.'lar gelecek3. Alevi Çalıştayı'na Prof.'lar gelecek     

ALEVİ açılımının 3’üncü çalıştayı 19 Ağustos’ta Ankara’da yapılacak. Bu kez toplantıya ilahiyatçılar ve müftüler katılacak. Çalıştaya 31 kişi davet edildi.

Davet edilenler arasında Prof. Yaşar Nuri Öztürk, Prof. Saim Yeprem, Prof. İsmail Kara, Prof. Süleyman Uludağ, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları İzzet Er ve Mehmet Görmez ile cemevinde iftar veren Tunceli Müftüsü Aslan Türk de yer alıyor.

Diyanet’ten Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Çelik, ilk iki çalıştayda ortaya çıkan önerilerin rapor haline geldiğini, tüm çalışmaların kitap haline getirileceğini belirterek, "Çoğunluğu ikna edecek çözüm önerileri ortaya koyacağız" dedi.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız, Alevi çalıştaylarını "ucu açık toplantılar serisi" olarak değerlendirerek şunları söyledi: "Şu ana kadar yapılan iki çalıştayda cemevlerinin yasal statüye kavuşturulması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Madımak Oteli’nin müze yapılması, Alevi köylerine cami yapma uygulamasından vazgeçilmesi ve Alevi inanç merkezlerinin Alevi kurumlarına teslim edilmesi konusunda ortak karara varıldı. Bu taleplerin karşılanmasını sağlayacak siyasi irade adım atmak yerine çalıştaylar dizini düzenliyorlar."

Alevi açılımının son adımı ekim ayında atılacak. Son çalıştaya siyasetçiler davet edilecek. Bu toplantılardan çıkacak sonuçlar hükümetin 2010’da atacağı adımları belirleyecek.

HÜRRİYET - Nuray BABACAN / ANKARA - 9 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.