3 bin Alevi gecede Buluştu

3 bin Alevi gecede Buluştu

3 bin Alevi gecede Buluştu    MALATYA (06.10.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi, derneğin 20. kuruluş yıl dönümü...

A+A-

3 bin Alevi gecede Buluştu3 bin Alevi gecede Buluştu  
 
MALATYA (06.10.2008)- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi, derneğin 20. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlediği, “Alevi Önderleri Buluşuyor” gecesine 3 bin kişi katıldı.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Malatya Şubesi 4 Ekim'de kapalı spor salonunda gerçekleştirdiği geceye 3 bin kişi katıldı. Salona, Sivas’ta yanan aydınlarının resimlerinin olduğunu, “Sivas Katliamını unutmadık, unutturmayacağız”, “Çağdaş, bilimsel ve laik eğitim için zorunlu din dersleri kaldırılsın”, “Madımak utanç müzesi olsun” pankartları asıldı.

Gece, saygı duruşu ile başladı. Malatya Şube başkanı Abbas Uğurlu gecenin açılış konuşmasında zorunlu din dersleri kaldırılmasın istedi.

Bülbül: Bu topraklardan Deniz Gezmiş geçti!

PSAKD Genel Sekreteri Kemal Bülbül, yaptığı konuşmada, “Biz, 20 yıla bir tarih sığdırdık. Malatya bir yoldur. Türk-Kürt, Alevi-Sunni hep bir arada kardeşçe yaşadık” dedi. Bülbül, seçimlerin yaklaşıldığını ve Alevilerin bir tavır belirlemeleri gerektiğini vurguladı.

3 bin Alevi gecede Buluştu

Malatya eşitlik ve özgürlük kavşağıydı. Bu topraklardan Deniz Gezmişler geçti” diyen Bülbül, demokrasi, eşitlik ve özgürlük isteyenlerin Ankara yürüyüşüne katılması çağrısında bulundu.

Semah ekibinin gösterisinin ardından yerel sanatçıların yanı sıra Zeynep Akbaba, Muharrem Temiz, Mazlum Çimen, Tolga Sağ ve Erdal Erzincan7ın dinletileriyle gece son buldu.

ATILIM - 6 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.