3 lidere Alevi daveti

3 lidere Alevi daveti

3 lidere Alevi daveti"MACUN TÜPTEN ÇIKMIŞ..."HÜKÜMETİN Alevi açılımının mimarlarından olan AKP İstanbul Milletvekili...

A+A-

3 lidere Alevi daveti3 lidere Alevi daveti

"MACUN TÜPTEN ÇIKMIŞ..."

HÜKÜMETİN Alevi açılımının mimarlarından olan AKP İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün Alevi çalıştayına davet edileceğini belirtti.

Bahçeli’nin, yeni somut önerilerinin Alevi çalıştayına katkısı olduğunu söyleyen Çamuroğlu şöyle dedi: "Alevi çalıştayına katkı ve katılımı grupla sınırlandırmadık. Bu konuda endişesi, beklentisi olan, katkı vermek isteyen herkese çalıştayda yer var. Süreç yürüyor, macun tüpten çıktı. Artık geri girmez. Bu sorun bir şekilde çözüm yoluna yoluna girdi."

HÜRRİYET - Süleyman DEMİRKAN / ANKARA - 11 Haziran 2009

Muhalefet de çalıştaya davet edilecek
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu, tekrar düzenlenecek olan Alevi Çalıştayına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da çağrılacağını söyledi. 

Çamuroğlu, grup konuşmasında Alevi Çalıştayına ve açılımına destek veren Bahçeli’yle ilgili olarak, ‘Sayın Devlet Bahçeli’nin bu soruna olumlu ilgisi yeni değil. Daha önce olduğu gibi, grup konuşması ile de Alevi Çalıştayına olumlu katkıda bulundu’ dedi.

MACUN TÜPTEN ÇIKTI ARTIK

Çamuroğlu, açılıma başlangıçta bazılarının önyargılı davrandıklarını da anımsatarak, şöyle konuştu: ‘Süreç yürüyor, macun tüpten çıktı. Artık geri girmez. Bu sorun bir şekilde çözüm yoluna girdi. Kasım’da altıncı ve son kurultayı gerçekleştirdikten sonra, altı kurultaya ilişkin raporu Sayın Başbakan’a sunacağız. Bu hükümetin yaptığı bir çalışma olduğu için, ilgili raporu, muhalefet liderleri veya başkalarıyla paylaşma takdirini Sayın Başbakan’a bırakacağız. Sorunun adı konularak Hükümet’in masaya oturması, bana göre tarihi bir adımdır.’

NEVİN BİLGİN ANKARA - SABAH - 11 Haziran 2009 Perşembe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.