31 yıllık Maraş acısı bu kitapta toplandı

31 yıllık Maraş acısı bu kitapta toplandı

31 yıllık Maraş acısı bu kitapta toplandı   MARAŞ katliamı sanığı Ökkeş Şendiller'in Alevi Çalıştayı'na çağrılmasına...

A+A-

31 yıllık Maraş acısı bu kitapta toplandı31 yıllık Maraş acısı bu kitapta toplandı
  
MARAŞ katliamı sanığı Ökkeş Şendiller'in Alevi Çalıştayı'na çağrılmasına ilişkin tartışmalar sürerken, resmi kayıtlara göre 111 kişinin vahşice öldürüldüğü katliamı konu alan yeni bir kitap, okuyucularla buluştu.

Araştırmacı Yazar Orhan Tüleylioğlu tarafından hazırlanan ve Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı tarafından yayınlanan 'Kahramanmaraş Katliamı' adlı araştırma, 31 yıl önce yaşanan cinayetlerin perde arkasını aralıyor.

ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Kitapta, katliam öncesinde yaşanan provokasyonlar ve 23 Aralık tarihinde başlayıp aralıksız üç gün devam eden vahşetin, tüyler ürperten ayrıntıları yer alıyor. Güvenlik güçlerinin adeta seyirci kaldığı katliamı, görgü tanıklarının anlatımlarıyla irdeleyen Orhan Tüleylioğlu, araştırmasında ortaya koyduğu tespitleri ilk kez gün ışığına çıkan belgelerle de destekliyor.

Kitapta, Kahramanmaraş ve Çorum katliamlarından önce bölgede görülen CIA ajanları da mercek altına alınıyor. Sıkıyönetimin ilanının ardından tek bir olayın bile yaşanmamasına dikkat çekilen kitapta, aralarında Kahramanmaraş katliamının da yer aldığı benzer olayların, Türkiye'yi 12 Eylül'e götüren süreci kolaylaştırdığı vurgusuna da yer veriliyor.

Akşam - 24 Aralık 2009

Kitap Tanıtımı : KahramanMARAŞ Katliamı - Orhan Tüleylioğlu

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.