"33 canımızı yakanlar ortalıkta dolaşıyor"

"33 canımızı yakanlar ortalıkta dolaşıyor"

"33 canımızı yakanlar ortalıkta dolaşıyor"Madımak Oteli'nin yakılışının yıldönümü olan 2 Temmuz'da, yürüyüş...

A+A-

"33 canımızı yakanlar ortalıkta dolaşıyor""33 canımızı yakanlar ortalıkta dolaşıyor"

Madımak Oteli'nin yakılışının yıldönümü olan 2 Temmuz'da, yürüyüş yapacaklarını belirten Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, "33 canımızı yakanların bir bölümü ortalıkta gezmekteler" açıklamasında bulundu.

Ankara- Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Başkanı Fevzi Gümüş, Sıvas Katliamı'nın yıldönümü olan 2 Temmuz'da Madımak Oteli'ne hâlâ otel olarak işletilmesini protesto etmek için bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, "Madımak önüne yürüyoruz çünkü 'Cumhuriyet Sıvas'ta kuruldu, Sıvas'ta yıkılacak' diyerek 'Şeriat isteriz' sloganları ile 33 canımızı yakanların bir bölümü ortalıkta gezmekteler" dedi.

Gümüş, yazılı açıklamasında Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Çerkez, inanan, inanmayan ayrımı yapmadan "Benim Kabe'm insandır" diyerek 2 Temmuz günü saat 10.00'da Sıvas'ta Ali Baba Mahallesi'ndeki Pir Sultan Abdal Cemevi önünde buluşup Madımak Oteli'ne yürüyeceklerini belirtti.

"Madımak önüne yürüyoruz çünkü otelin altındaki kebap lokantası Alevi hareketinin ısrarlı mücadelesi sonucu boşaltılmış olsa da, 33 canımızın yakıldığı Madımak Oteli halen otel olarak işletilmeye devam edilmektedir" diyen Avukat Fevzi Gümüş, Sıvas'ın da Türkiye'nin de bu ayıptan kurtulması için Madımak Oteli'nin hemen kamulaştırılarak müzeye dönüştürülmesini istediklerini bildirdi. Gümüş şöyle devam etti:

"2 Temmuz'da 16'ncı kez Madımak önüne yürüyoruz çünkü, bugüne kadar bu konularda verilen sözler yerine getirilmedi. Yalan söylemek neredeyse gelenekselleşti. Madımak önüne yürüyoruz çünkü 'Cumhuriyet Sıvas'ta kuruldu, Sivas'da yıkılacak' diyerek 'Şeriat isteriz' sloganlarıyla 33 canımızı yakanların bir bölümü halen ortalıkta gezmekteler."

Ülkede 1 Mayıs 1977 katliamından Sıvas ve Gazi katliamlarına, Vedat Demircioğlu'ndan Hrant Dink'e kadar yüzlerce siyasi cinayetin faili meçhul kalmaya devam ettiğini belirten Fevzi Gümüş, katliamın siyasi sorumlularının da yargılanmasını talep etti.

Cumhuriyet Haber Portalı - ANKA - 15 Haziran 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.