47. Yıl

47. Yıl

47. YılMustafa ÖZCİVAN* Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri'nin 47. yılı. Son 6 yıldır törenlerin içerisinde yer almayan ya da...

A+A-

47. Yıl47. Yıl

Mustafa ÖZCİVAN*
 
Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri'nin 47. yılı. Son 6 yıldır törenlerin içerisinde yer almayan ya da yer verilmeyen Alevi örgütlülüğünün büyük bir kesminin törenlerden birkaç gün öncesi yaptıkları etkinlikler veya toplantılar hep alternatif olarak adlandırıldı ya da algılandı. Oysa 1997 yılından beri Alevi örgütleri törenlerden bir gün önce Hacıbektaş’ta toplanır ve geçen yılların değerlendirmesini yaparak bir bildiri yayınlanır, törenlerde verilmesi gereken mesajlar tartışılırdı

Alternatif; yapılan bir şeyin karşı seçeneğidir, ancak yapılan konser, toplantı veya bu gibi etkinliğin aynı tarih ve aynı saatinde olursa alternatif olur yoksa 2-3 gün önce yapılan bir etkinliği alternatif olarak adlandırmak ya demogoji üretmek yada başarısızlığa kılıf uydurmaktır.

Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği olarak bu etkinlikleri dernek başkanımız sayın Nafiz Ünlüyurt’un yaptığı açıklamalar doğrultusunda uzaktan izleyeceğiz bakalım bizim için şimdi ne diyecekler yandaş taife.

Tören programının sonuna şöyle yazmışlar; "Bu program Hacıbektaş Belediyesi ve anma komitesinin ortak çalışmaları sonucu oluşmuştur." Buradan sormak gerekir; toplam 9 Belediye Meclis Üyesinin bulunduğu Hacıbektaş Belediyesi'nde 7 meclis üyesinin komiteye çağrılmadığı bir belediye yönetimi nasıl oluyor? Anlamakta güçlük çekiyorum. Üstelik CHP'ye el altından göz kırpmalar, haber göndermeler ve "CHP'ye geçmem için teklif geldi" diye hayali dedikodu ürettireceksin, arkasından CHP'li 6 üyeyi yok sayacaksın. Artık Hacıbektaş 6 yıl önceki Hacıbektaş değil, şapka düştü kel göründü, bu halk kimin ne olduğunu çok iyi anladı.

İnternet ortamında bir arkadaş geçen yıl olduğu gibi bu törenlerde de örgütlerle ilgili toplantıyı yönetme görevi bana verilmiş (habersiz) diye yazmış ve şimdiden toplantıda şöyle, şöyle yapacağım, şu şekilde hareket edeceğim diye uyarı yazısı yazmış ve belediye başkanının geçen yıl yapılan toplantıdaki cümlesini not düşmüş “Törenlerde alternatif etkinlik yapmasınlar, başka zamanlarda yapacakları tüm etkinliklerde belediye olarak yardımcı olacağız” demiş. Bu arkadaşa şunu hatırlatmak isterim biz kırk kişiyiz kırkımızda birbirimizi biliriz.

Bizler dernek olarak önce 14-15 Kasım 2009 da Hacı Bektaş Veli'nin 800. Doğum Yılı Anısına 2 gün etkinlik düzenledik. Açılışına da sayın Kültür Bakanı geldi. Defalarca davet edildiği halde Belediye Başkanı gelmedi, gelmediği gibi engellemek için tüm yolları denedi. Yine 15-16 Mayıs 2010 da Mahzuni Şerif Anısına Ozanlar Yarışması düzenledik. Yine başkan engellemenin tüm yollarını denedi, fakat başarılı olamadı. Bunları bizler biliyoruz fakat Kültür Bakanlığı'nın en yetkili ağzı bizlere söyledi, "Başkan şöyle söz verdi böyle söyledi" diye. Ya iyimser hava sergiliyor arkadaş yada gerginliğin havasını almaya çalışıyor.

Hacıbektaş’taki Kültür Derneğini yok sayan, 9 meclis üyesinden 7'sini yok sayan, sözde Halk Meclisi kuran ve meclis üyelerini kendisi seçen ve toplantıya kendi seçtiklerinden başkasını almayan bir yöneticiden hangi iyimser tavır, nasıl bir demokrat tavır beklenir ki? Belediye Meclis Üyelerinin olmadığı, sivil toplum örgütlerinin, kültür derneğinin, geçmişte görev yapmış belediye başkanları ve meclis üyelerinin olmadığı, hiçbir siyasi partinin (İşçi Partisi dışında) yer almadığı bir anma komitesi Hacı Bektaş Veli Anma Törenlerini organize ediyor, hayırlı olsun...

*İnş. Mühendisi

KAYNAK : Alevihaber.com - 28 Temmuz 2010

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.