5. Alevi ve Kültür Festivali Yapıldı

5. Alevi ve Kültür Festivali Yapıldı

5. Alevi ve Kültür Festivali Yapıldı  Erzincan'da bu yıl 5'ncisi düzenlenen Alevi Kültür Festivali kapsamında hafta sonu Erzincan Şehir Stadyumunda konser...

A+A-

5. Alevi ve Kültür Festivali Yapıldı 

Erzincan'da bu yıl 5'ncisi düzenlenen Alevi Kültür Festivali kapsamında hafta sonu Erzincan Şehir Stadyumunda konser düzenlendi. Stadyumu dolduran binlerce alevi söylenen özgün müzikle coştular.

Festival kapsamında Erzincan 13 Şubat Şehir Stadyumunu dolduran 8 bin’e yakın alevi topluluğu önce konuşmacıları dinledi ardından söylenen özgün müziklerle coştular. Festivalde ilk olarak konuşan Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, ardından Genel Başkan Ercan Geçmez Alevilerin şimdiye kadar çok ezildiklerini, son yıllarda haklarını aramak için daha çok girişimlerde bulunacaklarını söylediler.

Festivalde konuşan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, “Bizim tarihimizin şanı, yüzümüzün akı bütün dünyaya tarihimizi, toplumumuzu en güzel şekilde yansıtan bir 13. yüzyıl gerçeği var. 13. yüzyıl Rönesans yüzyılıdır, aydınlanma çağıdır, nerede Anadolu’da. Anadolu’da yüzyıl bir hümanizme çağıdır, bir felsefe çağıdır, bir etik ahlaki yükseliş çağıdır. Ne zaman Avrupa orta çağı yaşarken, Avrupa ortağa çağı içinde bağnazlığı içinde, insanları yakarken insanları inançlarından dolayı suçlarken, orta çağın karanlığı bütün Avrupa’ya çökmüşken Anadolu’da bir büyük insanlık, aydınlanması yaşandı. Kim yaşattı bunları başta Hacı Bektaşi Veli, Mevlana ve Yunus onların atasından gelen büyük düşünürler onların hepsi Anadolu’da yeni bir zihniyet anlaş oluşturdu. Bu bizim özümüzdür, kökümüzdür. Hacı Bektaşi Veli’den, Mevlana’dan, Mustafa Kemal Atatürk’e kadar aynı çizgiyi sürdürüyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından Hacı Bektaş Vakfı Genel Başkanı Emre Geçmez CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a bir plaket verirken, Baykal ise Emre Geçmez’e Erzincan tablosu hediye etti. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal buradan ayrılarak Erzincan Hava Alanında özel uçağı ile Ankara’ya hareket etti. 5. Alevi ve Kültür Festivalinde Ümit Fırat, Serpil Efe, Ergün Efe, Emre Saltık ve Arzu sahne aldı. Festival gecenin ilerleyen vakitlerinde sona erdi.

http://www.erzincan.net/ - 22 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.