57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinlikleri yarın başlıyor

57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli’yi anma etkinlikleri yarın başlıyor

57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma ve Kültür Sanat Etkinlikleri yarın başlıyor. Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde yarın Hacı Bektaş Veli Dergah'ı ziyaretleri yapılacak.

A+A-

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde yarın Hacı Bektaş Veli Dergah’ı ziyaretleri yapılacak. Yine aynı gün saat 14:00’te Hacıbektaş Belediyesi Salonu’ndaki Alevi kurumları ile yapılacak değerlendirme toplantısı yapılıp, günün akşamında “Kadıncık Ana Halk Konseri” düzenlenecek.

Semah ile başlayacak etkinlik, Nazlı Çığa-Server Çığa’nın hazırlayıp sunacağı Ben “Anadolu, Adımı Kadıncık Ana’dan Aldım” isimli müzikal tiyatro gösterisi ile devam edecek ve Serpil Sarı ve İlkay Akkaya türküleri ile son bulacak.

16 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilecek olan resmi açılış programını, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kültür Merkezi’nde düzenleyecek. Halkın sağlığını tehlikeye atmayacak şekilde, gerekli tüm tedbirler alınarak ve salon kapasitenin yarısını kullanarak ”Protokolün” katılımı sağlanacak. Program Semahla başlayacak. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, Alevi – Bektaşi Kurum Temsilcilerinin Değerlendirme Toplantısı Bildirisinin okunması, 27. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülünün Verilmesi ve Erdal Erzincan Konseri ile sona erecek.

17 Ağustos Pazartesi günü; Mistik Hırka Dağı-Kutsal Ardıç Ağacı ve Doğa Yürüyüşü ve Kamplı Etkinliğin ardından, 18 Ağustos Salı günü; Kadıncık Ana Evi Parkı Dayanışma Yemeği ile bu yılki 57. Ulusal, 31. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri son bulacak.

PİRHA/ İSTANBUL

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.