6. Alevi Çalıştayı, 17 Aralık'ta yapılacak

6. Alevi Çalıştayı, 17 Aralık'ta yapılacak

6. Alevi Çalıştayı, 17 Aralık'ta yapılacak Alevi çalıştaylarının altıncısı, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Arif Sağ, Kamer...

A+A-

6. Alevi Çalıştayı, 17 Aralık'ta yapılacak 6. Alevi Çalıştayı, 17 Aralık'ta yapılacak

Alevi çalıştaylarının altıncısı, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Arif Sağ, Kamer Genç, Bayram Meral, Namık Kemal Zeybek ve Ökkeş Şendiller'in de bulunduğu isimlerin katılımıyla 17 Aralıkta yapılacak.

Rixos Otel'de gerçekleştirilecek çalıştay, Muharrem ayının ilk gününe denk geliyor. Çalıştayın akşam yemeğinde oruç tutanlar için Alevilerin bu ayda yiyip içmekten sakındıkları yiyecekler göz önünde bulundurularak menü hazırlanacak. Hayvansal gıdaların yer almayacağı menü, sebze, pilav ve kompostodan oluşacak.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Arif Sağ, Kamer Genç ve Bayram Meral, Akın Birdal, Prof. Dr. Cengiz Güleç, Ercan Karakaş, Fikri Sağlar, Derviş Günday, Haluk Özdalga, Prof. Dr Abdurahman Küçük, Ökkeş Şendiller, Namık Kemal Zeybek, Seyfi Oktay,Mukadder Başeğmez, Haşim Haşimi, Hüseyin Tuğcu, İbrahim Yiğit ve Mehmet Moğultay'ın bulunduğu katılımcıları bizzat telefonla arayarak davet etti.

Alevi açılımını bilgi zemini üzerine oturtmayı hedefleyen çalıştaylar, 6. oturumla sona erecek. Ocak ayında ise şimdiye kadar yapılan tüm çalıştaylardaki bazı temsilcilerin katılımıyla 4-5 gün sürecek bir değerlendirme oturumu yapılacak.

Çalıştayda hükümeti Devlet Bakanı Faruk Çelik temsil edecek, moderatörlüğü ise Necdet Subaşı yapacak.

Hürriyet  - AA - 11 Aralık 2009

Alevi Çalıştay'ına Kılıçdaroğlu da davetli

Alevi çalıştaylarının altıncısı, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Arif Sağ, Kamer Genç, Bayram Meral, Namık Kemal Zeybek ve Ökkeş Şendiller'in de bulunduğu isimlerin katılımıyla 17 Aralık'ta yapılacak.

Rixos Otel'de gerçekleştirilecek çalıştay, Muharrem ayının ilk gününe denk geliyor.

Çalıştayın akşam yemeğinde oruç tutanlar için Alevilerin bu ayda yiyip içmekten sakındıkları yiyecekler göz önünde bulundurularak menü hazırlanacak.

Hayvansal gıdaların yer almayacağı menü, sebze, pilav ve kompostodan oluşacak. Devlet Bakanı Faruk Çelik, aralarında Kemal Kılıçdaroğlu, Arif Sağ, Kamer Genç ve Bayram Meral, Akın Birdal, Prof. Dr. Cengiz Güleç, Ercan Karakaş, Fikri Sağlar, Derviş Günday, Haluk Özdalga, Prof. Dr Abdurahman Küçük, Ökkeş Şendiller, Namık Kemal Zeybek, Seyfi Oktay,Mukadder Başeğmez, Haşim Haşimi, Hüseyin Tuğcu, İbrahim Yiğit ve Mehmet Moğultay'ın bulunduğu katılımcıları bizzat telefonla arayarak davet etti.

Alevi açılımını bilgi zemini üzerine oturtmayı hedefleyen çalıştaylar, 6. oturumla sona erecek.

Ocak ayında ise şimdiye kadar yapılan tüm çalıştaylardaki bazı temsilcilerin katılımıyla 4-5 gün sürecek bir değerlendirme oturumu yapılacak.

Çalıştayda hükümeti Devlet Bakanı Faruk Çelik temsil edecek, moderatörlüğü ise Necdet Subaşı yapacak.

CNNTÜRK - 11 Aralık 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.