8 Kasım'da "bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya"

8 Kasım'da "bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya"

8 Kasım'da "bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya" Yüz yıllardır baskı altında tutulan, katliamlara uğrayan, sürgün edilen, varlığı...

A+A-

8 Kasım'da "bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya"8 Kasım'da "bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya"

Yüz yıllardır baskı altında tutulan, katliamlara uğrayan, sürgün edilen, varlığı inkar edilen, asimilasyona uğrayan Aleviler, varlıklarını kabul ettirmek, diğer inanç gruplarıyla eşit muamele görmek için mücadele ediyor. Bu mücadele için yola çıkanlar, daha yapılacak çok işin olduğunun bilincindedirler. Bu önemli işlerden birisi de hiç kuşkusuz sesimizi meydanlara taşımak, taleplerimizin ardında dik durabilmektir.

İşte böylesi bir süreçle daha karşı karşıyayız. Daha önce Ankara mitinginde yüzbinler bir araya gelmiş taleplerimizi haykırmıştık. Gelinen süreçte bu taleplerin hiç birinin karşılanmadığını görüyoruz. Devletin özgürlükler karşısındaki tutumu biliniyor. Bugün demokratik açılım denilen projenin nasıl milli projeye dönüştürüldüğüne tanığız. Barış ve eşitlik karşıtı güçlerin bu ülkede hala büyük bir direnç gösterdiği aşikardır. O halde ezilenler olarak tarif edebileceğimiz Kürtler, emekçiler, Aleviler de bu direnç karşısında özgürlük bayrağını yükseltmelidirler.

AKP hükümeti, Alevi çalıştayları aracılığıyla çözüm olma iddiasıyla yola çıktı. Alevilerin kolektif haklarından dahi bahsedilmeyen çalıştaylar; Alevileri düzene, Aleviliği resmi din ideolojisine yedeklemeye çalışan birer toplantıdan öteye gidememiştir, gidemez de.

Aleviler olarak bugün taleplerimizi derli toplu olarak ortaya koymamıza rağmen, bunların neden karşılanmadığı üzerine kafa yormakta o kadar da başarılı olmadığımız pek ala söylenebilir. Bunun yanıtının da birleşik bir özgürlük mücadelesiyle mümkün olduğunu çoğu zaman göz ardı ettik. Artık Aleviler ve diğer ezilenler bir araya gelerek onurlu ve eşit bir gelecek inşa etmek için mücadelelerini ortaklaştırmalıdırlar.

8 Kasım Mitingi bunun için iyi bir fırsattır. Tarihimizden, inancımızdan ve geleceğimizden aldığımız güçle bunu başarmak için alanlarda olmalıyız. 8 Kasım'da zorunlu din derslerinin kaldırılsın diyelim. Alevi köylerine cami yapılmasından vazgeçilsin diye haykıralım. Aleviliğin üzerindeki baskılara son verilmesi, devletin, dinden elini çekmesi, her inançtan insanımızın kendini özgürce ifade etmesi, milliyetçiliğin, şovenliğin karşısında halkların eşitliği, özgürlüğü ve kardeşliği için sokaklarda olalım. Barışı daha gür birlikte haykırmak, yeni ölümlere dur demek için alanlarda olalım.

Özgür demokratik alevi hareketi olarak tüm Alevileri ve dostları olan Kürtleri, emekçileri, ezilenleri ve ötekileştirilenleri omuz omuza gücümüze güç katmak amacıyla KadIköy’e mitinge çağırıyoruz. Artık söz bitti, mücadelemiz alanlarda büyüyecek.

Özgür Demokratik Alevi Hareketi

KAYNAK : Alevihaber.com - 05 Kasım 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.