"8 Kasım'da Hep Birlikte 'Hepimiz Aleviyiz' Diyelim"

"8 Kasım'da Hep Birlikte 'Hepimiz Aleviyiz' Diyelim"

"8 Kasım'da Hep Birlikte 'Hepimiz Aleviyiz' Diyelim"Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan Kenanoğlu, demokrasi, eşitlik isteyen herkesi,...

A+A-

"8 Kasım'da Hep Birlikte 'Hepimiz Aleviyiz' Diyelim""8 Kasım'da Hep Birlikte 'Hepimiz Aleviyiz' Diyelim"

Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan Kenanoğlu, demokrasi, eşitlik isteyen herkesi, taleplerine sahip çıkmak için 8 Kasım'da Kadıköy'e çağırıyor; "Bugün hep birlikte, kırmızılarımızı giyip ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık isteyeceğiz. Yağmur da, kar da, taş da yağsa oradayız" diyor.

Aleviler, ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık talebiyle, 8 Kasım'da, İstanbul Kadıköy'de miting düzenliyor. Alevilerin hayata geçirilmesini istediği beş temel talebi var, ama mitingi düzenleyen Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkan Yardımcısı Ali Kenanoğlu, mitingin demokrasi ve eşitlik isteyen herkesin mitingi olduğunu söylüyor.

bianet'in görüştüğü Kenanoğlu, "Bu mitingi Türkiye'nin demokratikleşmesi, Alevi toplumunun anayasal haklarının tanınması için yapıyoruz. Nasıl Hrant Dink için buluşup 'Hepimiz Ermeniyiz' dediysek, pazar günü de bir günlüğüne 'Hepimiz Aleviyiz' diyelim" diye konuşuyor.

"AKP'nin samimiyetsizliğini herkes gördü"

Alevilerin başlıca talepleri, cemevlerinin yasal statüye kavuşması, Madımak Oteli'nin müze olması, zorunlu din dersleri ve Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaldırılmasıyla Alevi dergahlarının Alevilere geri verilmesi.

Hükümetin Alevi çalıştaylarını yürüten Bakan Faruk Çelik'in Madımak ve cemevleriyle ilgili taleplerin hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını söylediğini anımsatan Kenanoğlu, "Bir yıldır taleplerimizle ilgili hiçbir şey yapmayan Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin samimiyetsizliği, bu sözlerle bir kez daha görüldü" diyor.

11'de toplanma, 12'de yürüyüş 13'te miting

Miting için toplanma saat 11:00'de başlıyor. Kenanoğlu'nun verdiği bilgiye göre, miting alanına yürüyüş Tepe Nautilus e Haydarpaşa Nümune Hastanesi'nin önünden saat 12'de, mitingse saat 13:00'te başlayacak.

"Kırmızı giyeceğiz"

Kenanoğlu, "O gün mitingimizin rengi, kızılbaşlığımızı simgeleyen kırmızı. O yüzden herkesten kırmızı giysilerinden birini aıp gelmesini rica ediyoruz" diyor ve ekliyor:

"8 Kasım'da hiçbir Alevi evinde oturmamalı, Kadıköy'e gelmeli. Bu bir dayanışma, taleplerine sahip çıkma günü. Yağmur da, kar da, taş da yağsa orada olacağız." (TK)

Tolga KORKUT -

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy19969 = 'tolgakorkut' + '@';

addy19969 = addy19969 + 'bianet' + '.' + 'org';

var addy_text19969 = 'tolgakorkut' + '@' + 'bianet' + '.' + 'org';

( '' );

19969 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


İstanbul - BİA Haber Merkezi - 05 Kasım 2009, Perşembe

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.