9 Alevi Köyünün Yol İsyanı

9 Alevi Köyünün Yol İsyanı

9 Alevi Köyünün Yol İsyanı"ALEVİ KÖYÜ OLARAK 9 KÖYÜ AYIRDILAR, AYRIMCILIK YAPMASINLAR"Tokat'ın Artova ilçesine...

A+A-

9 Alevi Köyünün Yol İsyanı9 Alevi Köyünün Yol İsyanı

"ALEVİ KÖYÜ OLARAK 9 KÖYÜ AYIRDILAR, AYRIMCILIK YAPMASINLAR"

Tokat'ın Artova ilçesine bağlı 9 köyü birbirine bağlayan grup yolunun asfaltlanmamasına yöre halkı tepki gösterdi.

Artova ve Zile ilçelerini birbirine bağlayan 17 kilometrelik grup yolunun bir süre önce genişletilerek asfaltlanmak üzere kazınmasının ardından yolun halen stabilize vaziyette kalması köylüleri harekete geçirdi. Yoldan kalkan tozun ekinlerin üzerini kaplaması sonucu verim kaybı yaşadıklarını ve evlerinde oturamaz hale geldiklerini ifade eden köylüler eylem yaptı. Artova Kaymakamı Mustafa Şahin, traktörleri ve araçları ile yola inen köy halkının sorunlarını dinlemek için bölgeye geldi. Köylülerle görüşen Kaymakam Şahin, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

9 Alevi Köyünün Yol İsyanı

Gümüşyurdu köyü Muhtarı Kasım Atak, yolun genişletilmesi için arazilerini hibe ettiklerini belirterek, "Alevi köyü olarak 9 köyü ayırdılar, ayrımcılık yapmasınlar. Oy zamanı onlara da bu köylerden oy verenler oldu. Ayrımcılığı biz yapmıyoruz. Onlar yapıyor. Mahsulümüzde verim yarının altına düştü. Buğdayımız hastalıklı, hayvanlar yoncayı tozlu olduğu için yemiyor. Köyün içi bembeyaz toz. Kavakları, ekinleri söktük yol yapılacak diye. 2004 yılından beri bu yolun yapılmasını bekliyoruz" dedi.

9 Alevi Köyünün Yol İsyanı

CHP Artova İlçe Başkanı Duran Bakır ise 9 köyün Alevi köyü olması sebebiyle ayrımcılık yapıldığını ileri sürdü. Bakır, "Bu topluma sahip çıkılmasını, taleplerimizin karşılanmasını istiyoruz. Kaymakamın elinde olan bir şey yok. Ödenek çıkmıyor. Bu yolun yapılmasını istiyoruz. Yolumuza başlayana kadar Artova'ya alışverişe gitmeyeceğiz, Zile'ye gideceğiz. Cami olan köylerin grup yolu yapıldı, burası halen yapılacak" diye konuştu.

KAYNAK : Alevihaber - Haberfx.net - 07 Eylül 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.