9 Kasım'a hazırlanan PSAKD üyelerine gözaltı

9 Kasım'a hazırlanan PSAKD üyelerine gözaltı

9 Kasım'a hazırlanan PSAKD üyelerine gözaltı  KARTAL (05.11.2008)- Zorunlu din derslerinin kaldırılması ve Alevilerin demokratik taleplerinin...

A+A-

9 Kasım'a hazırlanan PSAKD üyelerine gözaltı  9 Kasım'a hazırlanan PSAKD üyelerine gözaltı 

KARTAL (05.11.2008)- Zorunlu din derslerinin kaldırılması ve Alevilerin demokratik taleplerinin kabul edilmesi için 9 Kasım günü Ankara'da yapılacak için hazırlıklar sürüyor. PSAKD Kadıköy Şubesi üyesi gençler afiş asarken İçerenköy polisi tarafından gözaltına aldı.

Alevi örgütlerinin, 7 Kasım günü dokuz ayrı kentte oluşturulacak kollar ile başlayacak yürüyüş ve 9 Kasım Ankara mitingi için hazırlıklar sürüyor. Cuma günü hareket edecek yürüyüş kolları, ertesi gün Nevşehir Hacıbektaş ilçesini ziyaret edecek, ardından 9 Kasım Pazar günü ise Ankara’da buluşacak. Mitingde bir araya gelmesi beklenen onbinlerce Alevi, zorunlu din derslerine karşı AİHM ve Danıştay kararlarının uygulanmamasını protesto edecek, demokratik taleplerini haykıracak.

İstanbul'da miting hazırlıkları sürüyor. PSAKD Kadıköy Şubesi üyesi gençler yaygın biçimde afiş asarak, mitingin duyurusunu gerçekleştiriyor. Gençler, afiş izni bulunmasına rağmen geçtiğimiz Pazar günü İçerenköy polisi tarafından keyfi biçimde gözaltına aldı. “Çevreyi kirletmek” iddiasıyla gözaltına alınan Barış Aydemir, Gültekin Gezici, Aydın Aydemir ve Nedim Gülsen GBT kontrolünden bir süre sonra serbest bırakıldı.

PSAKD Kadıköy Şubesi ise gözaltı saldırısına ilişkin açıklamasında “Bu tür uygulamalar bizleri haklı mücadelemizden geri döndüremez. 9 Kasım’a kadar bildirilerimizi ve afişlerimizi asmaya devam edeceğiz. Yıllardır mücadelesini verdiğimiz Cemevlerinin yasal güvenceye kavuşması, zorunlu din derslerinin kaldırılması, Madımak Oteli'nin müze olması talepleri ile AKP gericiliğine karşı Türkiye'nin dört tarafından Ankara'ya yürüyeceğiz. Yolumuz açık olsun” diye belirtti.

KAYNAK : ATILIM - 5 Kasım 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.