95 devrimciye on bin yıl hapis istemi

95 devrimciye on bin yıl hapis istemi

95 devrimciye on bin yıl hapis istemi   İSTANBUL (13.11.2007)- Uyuşturucu, kumar, fuhuş gibi suçlara karşı mücadele ettikleri için...

A+A-

95 devrimciye on bin yıl hapis istemi95 devrimciye on bin yıl hapis istemi 
 
İSTANBUL (13.11.2007)- Uyuşturucu, kumar, fuhuş gibi suçlara karşı mücadele ettikleri için haklarında ağırlaştırılmış müebbet hapse kadar ceza istenen 47'si tutuklu toplam 95 kişi bugün mahkemeye çıkarıldı. Temel Haklar Federasyonu, yaptığı açıklamayla davanın hukuksuzluğuna dikkat çekti.

“Fuhuş, kumar, uyuşturucu ve yozlaşmaya hayır” adlı kampanya gerekçe gösterilerek, Temel Haklar ve Özgürlükler Dernekleri , TAYAD ve Ekmek ve Adalet Dergisi'nin de aralarında bulunduğu çeşitli kurum ve evlere, 7 Aralık 2006 tarihinde baskınlar düzenlenmişti.

Baskınların ardından, bir yıla yakın bir süre sonra ilk kez mahkemeye çıkartılan 47'si tutuklu toplam 95 kişi, sabah saatlerinde Beşiktaş'ta bulunan 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi. "Yozlaşmaya karşı mücadelemiz sürüyor, sürecek" sloganlarıyla adliyeye giren tutsaklar, F tipi cezaevlerindeki tecrit uygulamalarını ve aramaları protesto etmek amacıyla adliye ayakkabısız geldi. Sanıklar arasında 18 yaşından küçük 2 kişinin bulunması nedeniyle duruşma basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

'Tutuklular serbest bırakılsın'

Temel Haklar Federasyonu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) üyesi 150 kişi, Adliye yakınında biraraya gelerek, basın açıklaması yaptı. "Yozlaşmaya karşı mücadele ettikleri için tutuklananlar serbest bırakılsın" yazılı pankart açan kitle, sık sık "Adalet istiyoruz"; "Yozlaşmaya karşı çıkmak suç değildir" sloganlarını attı.

Temel Haklar Federasyonu adına açıklama yapan Murat Nedim İlker, 95 kişinin yargılandığı davanın esas olarak halka karşı açılmış olduğunu söyledi. İlker, "Çünkü bu davada uyuşturucuya, fuhuşa ve yozlaşmaya karşı çıkanlar yargılanıyor" dedi. Söz konusu davanın bir uyuşturucu tacirinin ifadelerine dayandırıldığına dikkat çeken İlker, tutuklu 47 kişinin derhal serbest bırakılmasını istedi.

PSAKD adına açıklama yapan Ayşe İşeri de tutuklu bulunan PSAKD Sarıyer Şubesi Başkanı Muammer Şimşek'in, serbest bırakılmasını, uyuşturucu satan ve fuhuş yaptıranların tutuklanması istediklerini kaydetti.

3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis isteniyor

DHKP/C'ye yönelik yapıldığı iddia edilen operasyona gerekçe olarak “Gazi Mahallesi baraj bölgesinde denetim yapılması”, “Beyoğlu'nda 2 restoranda ve Esenler'de bir oto kiralama şirketinde maddi hasara yol açan eylem gerçekleştirilmesi” “Ümraniye'de de fuhuş yapıldığı gerekçesiyle bir eve baskın düzenlenmesi” gibi maddeler yer aldı.

Tutuklu bulunan Asuman Özcan, Hakkı Akça ve Caferi Sadık Eroğlu'nun, ''anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi, 92 kişinin de 'örgüt üyesi olmak'', ''tehdit'', ''adam yaralamak'', ''gasp'', ''örgüt propagandası yapmak'', ''kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak'' gibi suçlardan 7,5 yıldan başlayan çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

ATILIM - 13 Kasım 2007

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.