AABF, 20. Kuruluş Yılını Kutluyor!

AABF, 20. Kuruluş Yılını Kutluyor!

AABF, 20. Kuruluş Yılını Kutluyor! Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 20. Yıl resepsiyonu yarın Türkiye saati ile 14:00’den (Almanya saati...

A+A-

AABF, 20. Kuruluş Yılını Kutluyor! AABF, 20. Kuruluş Yılını Kutluyor!

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) 20. Yıl resepsiyonu yarın Türkiye saati ile 14:00’den (Almanya saati 13:00) itibaren YOL tv’den CANLI yayınlanıyor. Saat 14:00’de başlayacak CANLI yayın, saat 20:00’ye kadar sürecek…

AABF 20. Yıl resepsiyonuna, Avrupa’nın ve Türkiye’nin dört bir yanından davetliler katılıyor. AABF kurucu üyelerinin de hazır bulunacağı kokteyle katılacak bazı kişiler şöyle: DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP Milletvekili Süleyman Yağız, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat, Almanya Sol Parti Milletvekili Hüseyin Kenan Aydın, Almanya Berlin Sol Parti Milletvekili Evrim Helin Baba, Yeşiller AP Milletvekili Cem Özdemir, Yeşiller Hessen Milletvekili Mürvet Öztürk gibi isimler de katılacak.

AABF 20. Kuruluş Yılı Mesajı

20 yıl önce bir araya gelerek Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nu kuran ve bu mücadelede yerini alan tüm dava arkadaşlarım, Sevgili Canlar ve Değerli Basın Mensupları;

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu(AABF), içinde bulunduğumuz 2008 yılı itibariyle 20. kuruluş yılını kutluyor. AABF Yönetim Kurulu olarak, 2008 yılının tamamını ‘bir etkinlik yılı’ olarak ilan etmiş bulunuyoruz. Yıl içinde onlarca etkinlik düzenleyerek, 20. kuruluş yıldönümünü coşkulu bir biçimde kutlamayı planlayan AABF, 24 Şubat 2008 günü düzenleyeceği kokteyle bu süreci başlatmış olacak.

Hoşgörü ve 72 millete bir nazarda bakma düsturunu elden bırakmadan her platformda Alevilerin haklarının kazanılması için mücadele veren AABF, 20. yılı itibariyle toplumun tüm kesimleri tarafından kabul görmüş bir ‘kurumsal örgüt’ hüviyetine kavuşmuştur. Alevilik inancını asimile etmek isteyen odaklar karşısında ‘koruyucu’ bir kale işlevi gören kurumumuz, yaşanan asimilasyon sürecini durdurmayı başarırken, önümüzdeki dönemde de, Alevi inancının ‘gasp edilen’ haklarının kazanılması yönündeki çalışmaları hızlandıracaktır. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu olarak toplumumuzu oluşturan tüm kesimlerin taleplerini ve isteklerini eşit, demokratik ve kimsenin tekelinde olmadan ifade edebilmesinden yanayız.

Kuruluşundan bu yana toplumsal bağlamda ‘birarada yaşama’ felsefesini savunan AABF, önümüzdeki süreçte Almanya’da yaşayan Alevilerin sorunlarının çözümü dışında, entegrasyondan uyum sorunlarına, yabancı düşmanlığından eğitimde fırsat eşitliğine kadar göçmenleri ilgilendiren tüm alanlarda çalışmalarda bulunacaktır.
 
Bu duygu ve düşüncelerimle, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun kurucu değerlerine yürekten bağlı ve elde edilen kazanımların bilincinde olan tüm yöneticilerimizi, gençlerimizi, kadınlarımızı ve dostlarımızı 24 Şubat 2008 tarihinde düzenlenen ‘AABF 20. Kuruluş Yıldönümü Kokteyli’ne davet etmekten onur duyuyorum.

Saygılarımla… 

Turgut Öker
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu
Genel Başkanı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.