AABF: Ferhat Tunç'un yargılanmasını kınıyoruz!

AABF: Ferhat Tunç'un yargılanmasını kınıyoruz!

AABF: Ferhat Tunç'un yargılanmasını kınıyoruz!  AABF Genel Sekreteri Hüseyin Mat imzasıyla yayımlanan açıklamada, ‘‘kendi...

A+A-

AABF: Ferhat Tunç'un yargılanmasını kınıyoruz! AABF: Ferhat Tunç'un yargılanmasını kınıyoruz!
 
AABF Genel Sekreteri Hüseyin Mat imzasıyla yayımlanan açıklamada, ‘‘kendi gibi düşünmeyen, kendi gibi inanmayan, kendi gibi konuşmayan ve kendi gibi hareket etmeyen her yaptırımı ‘bölücülük’ olarak gören ve algılayan zihniyet yine horlamıştır’’, görüşüne yer verildi.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) tarafından yaılan yazılı açıklamada, ‘‘Ferhat Tunç’un yargılanmasını kınıyoruz‘‘, denildi. AABF Genel Sekreteri Hüseyin Mat imzasıyla yayımlanan açıklamada, ‘‘kendi gibi düşünmeyen, kendi gibi inanmayan, kendi gibi konuşmayan ve kendi gibi hareket etmeyen her yaptırımı ‘bölücülük’ olarak gören ve algılayan zihniyet yine horlamıştır’’, görüşüne yer verildi.

Sanatçının görevinin sadece sanatını icra etmek olmadığı, sanatcının aynı zamanda çevreye, doğaya ve insanlığa karşı sorumlu ve duyarlı olması gerektiğinin dile getirildiği yazılı açıklama şöyle devam ett: ‘‘Yıllardır sanatçı kimliği ve sorumluluğu gereği her türlü zor şarta ve baskıya inat demokrasiyi kendine rehber edinerek, hakların kardeşliğini savunan Ferhat Tunç önemli bir halk sanatcısıdır. Demokrasinin en temel kuralı düşüncelerin özgürce ifade edilmesidir. Düşüncelerin kısıtlanmsı ya da yasaklanması demokrasiye ve özgürlüklere vurulan en büyük darbedir.‘‘

Hatırlanacağı üzere, bir konserinde yaptığı konuşmadan dolayı, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın sanatçı Ferhat Tunç hakkında "bölücülük" iddiasıyla 15 yıl hapis cezası talebiyle dava açmış bulunuyor.

KAYNAK : www.aleviten.or.at - (1 Ağustos 2010)

İLGİLİ HABERLER :

  • ABF, Ferhat Tunç'un yargılanmasını kınadı
  • ABF : Sanat Barış İçindir
  • Etiketler : ,

    HABERE YORUM KAT

    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.