AABF Genel Başkanı Öker: "Başkanlık yarışı yok"

AABF Genel Başkanı Öker: "Başkanlık yarışı yok"

AABF Genel Başkanı Öker: "Başkanlık yarışı yok" AABF Genel Başkanı Turgut Öker, 11. Olağan Genel Kurul öncesinde teşkilatlarında...

A+A-

AABF Genel Başkanı Öker: "Başkanlık yarışı yok" AABF Genel Başkanı Öker: "Başkanlık yarışı yok"

AABF Genel Başkanı Turgut Öker, 11. Olağan Genel Kurul öncesinde teşkilatlarında bir başkanlık yarışı olmadığını söyledi.

ALMANYA Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Başkanı Turgut Öker, 4-5 Nisan tarihlerinde Köln'de yapılacak 11. Olağan Genel Kurul öncesinde teşkilatlarında bir başkanlık yarışının sözkonusu olmadığını söyledi. Öker, 320 delegenin oylarıyla seçilecek 12 kişilik yönetim kurulunun kendi içinden bir genel başkan seçeceğini ifade etti. Bazı isimlerin AABF Yönetim Kurulu Üyeliği'ne aday olmasının başkanlık yarışı tarzında değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Öker, “AABF'de direk bir başkanlık yarışı sözkonusu değil. Böyle bir yarış olduğu şeklindeki haberler gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Yönetim kuruluna adayım

Kendisinin de yönetim kurulu üyeliğine aday olacağını dile getiren Öker, sözlerini şöyle sürdürdü:

AABF kuruluşunun 21. yılında kitleselleşmiş bir şekilde genel kurula gidiyor. Genel kurulumuzu teşkilatımızın ismine yakışır şeklide yapacağız. Önümüzde, bağlı derneklerin ve üye sayısının sürekli arttığı bir AABF var. Kendi içinde çizgi problemi olmayan bir teşkilat haline geldik. Bizim için önemli olan bunlardır.” 

KİMLER KATILIYOR?

AABF'nin 11. Olağan Genel Kurulu'na Federal Çalışma Bakanı Olaf Scholz, Alevi Bektaşi Federasyonu'nu temsilen Fevzi Gümüş, NRW Uyum Bakanı Armin Laschet, NRW Uyum Sorumlusu Thomas Kufen, Köln Anakent Belediye Başkanı Fritz Schramma katılacak. Bunların dışında salonda, çeşitli inanç topluluklarının ve siyasi partilerin temsilcileri ile birlikte 320'si delege olmak üzere 700 kişi bulunacak.
 
HURRIYET.DE - Hakan AYTAŞ / KÖLN - 3 Nisan 2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.