AABF, HESSEN EYALET PARLAMENTOSU‘NDA RESEPSİYONU DÜZENLEDİ

AABF, HESSEN EYALET PARLAMENTOSU‘NDA RESEPSİYONU DÜZENLEDİ

AABF Hessen Bölge Temsilciliği, Hessen Eyalet Paralmentosu’nda içeriği çok dolu olan bir resepsiyon gerçekleştirdi. AABF’nin 30. Kuruluş Yıldönüm etkinlikleri kapasamında, ilk resepsiyon 15 Şubat 2019 tarihinde, Federal Almanya’nın Hessen Eyalet Parlament

A+A-

AABF, HESSEN EYALET PARLAMENTOSU‘NDA RESEPSİYONU DÜZENLEDİ

AABF Hessen Bölge Temsilciliği, Hessen Eyalet Paralmentosu’nda içeriği çok dolu olan bir resepsiyon gerçekleştirdi.

AABF’nin 30. Kuruluş Yıldönüm etkinlikleri kapasamında, ilk resepsiyon 15 Şubat 2019 tarihinde, Federal Almanya’nın Hessen Eyalet Parlamentosu‘nda gerçekleşti.

AABF Hessen Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen resepsiyon‘a ilgi büyüktü. Bölgedeki Alevi Kültür Merkezleri’nden resepsiyon’a yoğun bir kitlesel katılım oldu.

Katılımcı kitle ve konuşmacılar; saat 16:00’dan itibaren Parlamento binasına giriş yapmaya başladılar. Resepsiyon planlandığı gibi herhangi bir gecikme olmadan zamanında başladı.

AABF İnanç Kurulu Başkanı Aliekber Erdem Dede‘nin yanına aldığı iki çocukla birlikte deli uyandırmasının ardından, konuşmacılar sırasıyla kürsüye gelip konuşmalarını yaptılar.

Sunumunu Dılan Pınar’ın yaptığı Resepsiyon’a, Alman siyasi partilerinden birçok temsilcinin katılmasın yanı sıra, belediye başkanlarıda katıldı.

Resepsiyon‘a Wetzlar ve Giessen Büyük Şehir Belediye Başkanları ile birlikte, Bad Camberg ve Stadtallendorf Belediye Başkanları da katıldı.

Resepsiyon‘a kunuşmacı olarak katılan Hessen Meclis Başkanı Boris Rhein’in konuşması, dinleyiciler tarafından yoğun bir şekilde alkışlandı. Dinleyiciler; SPD Genel Başkan yardımcısı ve Hessen Paralementosu SDP fraksyon başkanı Thorsten Schäfer – Gümbel’in, Sol Parti Hessen Eyalet Parlamentosu Fraksiyon Başkanı Janine Wissler’nin ve CUD Hessen Parlamentosu Milletvekili Richael Reul’un konuşmlarında alkışlarıyla destek verdiler.

SDP Milletvikili Turgut Yüksel ile Frank – Tilo Becher’de Resepsiyon’a katılanların arasındaydı.

AABF İnanç Kurulu yöneticis Ecevit Emre’ni, AABF Hessen Bölge Başkan İhsan Dilber’in, AABF Genel Sekreteri Ufuk Çakır’ın ve Melek Yıldız’ın konuşma yaptıkları resepsiyon’a, AABF İkinci Başkanı Aziz Aslandemir’de katıldı.

AABF temsilcileri; konuşmalarında ağrlıklı olarak AABF’nin dünden bugüne nasıl geldiğini, Alevilerin karşı karşıya kaldıkları sorunları, Alevi kazanımlarını ve diplomatik çalışmların önemini anlattılar. Konuşmların bitmesinin ardında yemek molası veridi.

Resepsiyon ikinci bölümü, AABF Hessen Bölgesi Kültür Sana Kurulu ve ‘‘ Resim Atölyesi‘‘ tarafından düzenlenen salonda devam etti.

İçimizden çıkıp gelen müzisyen canlarımız Türkçe ve Zazaca söyledikleri deyiş, türkü ve klamlarla katılmcıları çosturdular.

 Resepsiyon, katılımcıların Mikail Aslan ve ekibi ile birlikte Elgajiye’yi söylemleriyle sonlandı.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.