AABF İnanç Kurulu : Neden bir Alevi ailesi seçildi?

AABF İnanç Kurulu : Neden bir Alevi ailesi seçildi?

AABF İnanç Kurulu : Neden bir Alevi ailesi seçildi?  Basın ve Kamuoyuna, Alevi Kültür Merkezlerine  23.12.2007 Tarihinde Alman...

A+A-

AABF İnanç Kurulu : Neden bir Alevi ailesi seçildi?AABF İnanç Kurulu : Neden bir Alevi ailesi seçildi?
 
Basın ve Kamuoyuna, Alevi Kültür Merkezlerine
 

23.12.2007 Tarihinde Alman 1’inci kanalı ARD´de de yayınlanan poliseye dizi “Tatort'ta” Alevilerin değerlerini, inancını, yaşam biçimini konu alan böyle bir dizinin, Alevi toplumunu rencide ettiğini, Osmanlıdan günümüze kadar Aleviler hakkında yapılan karalamalar bugünde aynı şekilde devam etirildiğini görüyoruz.

''Aleviler olarak, kıyıma uğradık. Ancak bugüne kadar gelen suçlamaların en alçağı, bu filmin konusudur. Adeta mum söndü olayı gibi gösterilmek istenmektedir. Alevileri rencide eden filme karşı sessiz kalmayacağız. Neden bir Alevi ailesi seçildi? Babası tarafından tecavüze uğrayan bir kız çocuğu Sünni olan eniştesine sığınıyor ve onun etkisiyle başörtüsü takıyor namazını kılıp bu yolun doğru yol olduğuna inanıyor. Olayın can alıcı noktası da bu. Basın ve sanat özgürlüğünden yanayız. Ancak bu şekilde bir inanç grubunu bu denli aşağılayan ve ön yargı ile bakan film karşısında tepkilerimizi devam ettireceğiz.''

Böylesi olayların yaşanıyor gibi gösterilmesi karşısında Alman Televizyon ve Radyo Kurumu NDR´i kınadığımızı belirtmek istiyorum.

Alevilerin özellikle Almanyada Alevilik adına kazanılan haklar karşısında gerici güçlerin hiçde boş durmadığını görmekteyiz. Elbetteki böylesi bir polisiye dizinin içerisinde oynayan Türk oyuncuların ve senaryoyu yazan kişilerin mutlak araştırılması gerekmektedir.

Filimde konu edilen Alevi gencin Sünniliği seçmesi, kendini orada daha güvenli hissetmesi, Aleviliği Asimilasyona uğratmak isteyen güçlerinde bu işin arkasında olduğunu göstermektedir.

Alevi Toplumuna yönelik karalamalar artık filimlere konu olacak kadar genişletilmeye başlatıldıysa burada Alevi toplumu olarak bir bütün olmak zorundayız .

Bu filmin yayından kaldırılması için çaba sarfeden AABF Genel sekreteri Ali Ertan Toprak’a, Hamburg Alevi Kültür Merkezi, Hamburg Anadolu Alevileri Kültür Birliği, Geesthacht Alevi Kültür Merkezi ve Hannover Alevi Kültür Merkezi üyelerine, böylesi önemli olay karşısında Televizyon kanalı önüne giderek, basın açıklaması ve protesto yapmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Alevi Kültür Merkezlerimizin bu konuya duyarlı olmalarını ve bütün üyelerin ekteki protesto metnini mail, fax veya mektup yolu ile Alman NDR tv sine ulastirmaya davet ediyoruz

NDR Fernsehen
Zu. Hd. Intendant Herr Jobst Plog
Rothenbaumchaussee 132-134
20149 Hamburg
Tel: 040/4156-0
Fax: 040/447602
E-Mail:

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy55101 = 'info' + '@';

addy55101 = addy55101 + 'ndr' + '.' + 'de';

var addy_text55101 = 'info' + '@' + 'ndr' + '.' + 'de';

( '' );

55101 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->

Saygılarımla
AABF İNANÇ ( DEDELER) KURULU,
Başkanı Cafer Kaplan

25 Aralık 2007 - www.alevi.com

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.