AABF : İnsan ruhunu ve doğayı tahrip eden savaş son bulmalı

AABF : İnsan ruhunu ve doğayı tahrip eden savaş son bulmalı

AABF : İnsan ruhunu ve doğayı tahrip eden savaş son bulmalıAlmanya Alevi Birlikleri Federasyonu İsail'in Gazze'yi işgali üzerine bir basın...

A+A-

AABF : İnsan ruhunu ve doğayı tahrip eden savaş son bulmalıAABF : İnsan ruhunu ve doğayı tahrip eden savaş son bulmalı

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu İsail'in Gazze'yi işgali üzerine bir basın açıkalması yaptı. Açıklama şöyle;

Günlerdir İsrail silahlı güçleri, Filistinlilerin yaşadığı ve Hamas’ın yönetimde bulunduğu Gaza bölgesine füzeler ve Savaş uçaklarıyla saldırılar düzenlemektedir. Bu saldırılar şimdiye kadar, aralarında çocukların da bulunduğu, çoğunluğunun sivillerden oluştuğu 300’ü aşkın insanın ölümüne, binlerce insanın yaralanmasına ve yoksulluk içinde bulunan bölgenin tahribatına yol açtı.

60 yıldan beri sürmekte olan, bir yıldan bu yana ateşkesin hüküm sürdüğü bölgede, iki taraf da savaşı başlatmakla birbirlerini suçlamaktalar. İsrail, Hamasın ateşkes anlaşmasını roket saldırılarıyla ihlal ettiğini söylerken, Hamas yönetimi de, İsrail’in temel ihtiyaçlara konusunda uyguladığı ambargonun kendilerini açlığa ve ölüme mahkum ettiğini söylemektedir.

1948’den bu yana onlarca büyük savaş, günlük çatışma, intihar saldırılarına mekan olan bölge, yeni ve sonu belli olmayan bir savaş yaşamaktadır. Savaşın iki tarafı da birbirini yok etmekle tehdit etmekte, savaşı yayacağını dile getirmektedir.

60 Yıldan bu yana süren ve tekrar şiddetlenen bu aralıksız savaşın ne İsrail halkına, ne de Filistin ve Arab halkına bir yararı olmuştur. Tam tersine, onbinlerce insanın ölümü, doğanın tahribatı, kin ve düşmanlık tohumlarının serpilip gelişmesine, iki halkın da sürekli korku ve huzursuzluk içinde yaşamasına yol açmıştır.

Tarihin en büyük katliamını yaşayan Yahudilerin devleti olan İsrail’in, başka halkların özgürlüğü, yaşama hakkı konusunda daha hassas davranma gibi bir görevi ve tarihsel sorumluluğu vardır. Bölgenin yerli halkı olan Filistin halkının da en az kendileri kadar kendi ülkelerinde insanca ve huzur içinde yaşama hakkı olduğu kabul etmelidir.

Filistin halkının devlet kurma, özgürce yaşama hakkı istisnasız, kendi kaderini tayin etme hakkı, en doğal hakkı olarak görülmeli ve istisnasız kabul edilmelidir. Filistin halkı, özellikle de Hamas, şiddet ve terörün çıkmaz sokak olduğunu, İsrail ile birlikte ve barış içinde yaşama gerekliliğini kabullenmeli, şiddet ve saldırı politikasına son vermelidir.

Ölüm, acı, insan ruhunu ve doğayı tahrip eden savaş son bulmalı, sorunlar barışçıl yollarla çözülmelidir.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu
Genel Yönetim Kurulu

Alevi.com - 5 Ocak 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.