AABF, Marl Cemevine silahlı saldırıyı 13 Şubat’ta protesto edecek

AABF, Marl Cemevine silahlı saldırıyı 13 Şubat’ta protesto edecek

PİRHA - Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, önceki akşam Marl Alevi Cemevine yapılan silahlı saldırıya ilişkin 13 Şubat'ta basın açıklaması yapacak. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu'na

A+A-

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’na bağlı (AABF) Marl Cemevine kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişler tarafından yapılan silahlı saldırıya Alevi kurumlarından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) saldırıya ilişkin 13 Şubat Perşembe günü basın açıklaması yapacak.

“ALEVİLERE YÖNELİK ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Almanya’daki Alevi örgütlülüğü, 30 yıllık tarihinde birçok kez gerici ve ırkçı odakların hedefi olmuştur. AABF olarak, cemevlerimiz birçok kere silahlı ve fiziki saldırılara uğradı, yöneticilerimiz ve üyelerimiz sayısız davalarla karşı karşıya bırakıldı ancak bu olumsuzluklar karşısında hiçbir zaman susmadık. Son dönemlerde maalesef Alevi toplumuna yönelen bu şiddet dalgasının her geçen gün dozajını arttırdığına şahit oluyoruz. Bu örneklerin sonuncusu Marl cemevimiz yaşadı. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, kimsenin bulunmadığı ve gece geç saatlerde cemevimize silahlı bir saldırı düzenlendi. Nazarımızda; bu kurşun Almanya’nın çok kültürlü yapısına ve birlikte yaşama kültürüne sıkılmış bir kurşundur!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.