AABF neye hizmet ediyor?

AABF neye hizmet ediyor?

Bilindiği gibi AABF (Almanya Alevi Birlikleri Fedarasyonu) 2006 senesinde Alman İslam Konferansı'na üye olup, halen toplantılara katılmaktadır. Bunu daha...

A+A-

Bilindiği gibi AABF (Almanya Alevi Birlikleri Fedarasyonu) 2006 senesinde Alman İslam Konferansı'na üye olup, halen toplantılara katılmaktadır. Bunu daha önce de gündeme getirmiştim, fakat bazı arkadaşlar benden daha fazla bu konunun üzerine düştüğü için onlara müteşekkirim.

Yüzyıllarca, Ehlibeyt efsaneleriyle uyutulan, mevcut takiyelere ve kamuflaj teorilerine büyük çoğunluğu inanan Alev-i toplumunun bir anda özüne ve aslına dönmesini beklemiyoruz. Bu bir süreç meselesidir ve süreç gerçeklerde diretenlerin çabasına bağlıdır.

Peki, gerçekleri ve doğruları anlatmaz, bunda diretmezsek, bu yalnızca asırlardır farklı biçimlere bürünen ve asırlardır bu coğrafya da, Sünni-Müslüman inanç biçimini topluma ve özellikle de Alevilere dayatan egemenlerin, asimilasyon projesine hizmet etmekten başka bir şeye yaramaz. Üstelik şu anda asimilasyon projesinin yöntemleri de, uzun vadeli olarak,daha farklı biçimlere bürünmüş durumda ve artık asimilatörler bizzat Alev-i toplumunun içinde yetişmiş, Kuran'da ki sureleri ezbere bilen özel görevli, dede kılıklı asimilatörler tarafından bizzat cem evlerinde asimilasyon programı uygulanıyor.

Elbette bu asimilasyon projesinin teorisyenleri anında sonuç almayı hedeflemiyorlar. Osmanlı'nın bir çok yerde Alev-i yerleşkelerine üç asır din adamı gönderdiği düşünüldüğünde, asimilatörlerin hedeflerini uzun vadeye yaydığı görülür. Ancak, aceleleri olmadığı gibi, kaybedecek zamanları da yok. Elbette ki fazla zahmete girmeden, kısa vadede sonuç alma hevesleri de vardır.

Bu arada kendisini islamın içinde gören Alevilere de birkaç basit soru sormak istiyorum: Madem sizde müslümansınız, madem islamın bir parçası ve mezhebisiniz, o zaman asırlardır neden size islamiyet dayatılyor? Neden köylerinize zorla camiler yapılıp, çocuklarınıza zorla din dersleri okutuluyor? Yani bunların bütün çabaları, zaten müslüman olanları, ikinci kez müslüman yapmak mıdır? Tüm çabaları bu mu? Yani madem ki siz de müslümansınız, 58 islam ülkesinin neden hiç birinde, cem evleri "müslüman ibadet hanesi" olarak kabul görmüyor? Ya da neden hiç bir islam ülkesi, "müslümanın ibadet hanesi cem evi, ibadeti de cem dir" demiyor? Neden kimileri Sünni-İslamı, kimileri de Şii islamı size dayatıyor?

Şüphesiz, AABF ve onlarla aynı çizgide duranların tüm mevcut uygulamaları, mevcut yalanları ve efsaneleri kabullenmiş olmaları, hele hele de Aleviliği islam içinde görmeleri ve bu yetmiyormuş gibi, Alman islam Konferansı'na üye olmaları, asimilasyonu kabul ettikleri ve mevcut duruşu ve icraatlarıyla, asimilasyona hizmet ettikleri, su götürmez bir gerçektir.

Ancak,durdukları nokta ve üstlendikleri vebal sadece asimilasyon hizmeti ile sınırlı değil, tüm Avrupa ve gelişmiş batılı ülkelerde gelişen islamofobiye karşı islamla ilgili olumsuz tavırla ilgili olarak toz zerresi kadar payları olmadığı halde, hatta yaşam tarzı olarak, İslamiyetle birebir zıt oldukları halde, batılı ülkelerde müslümanlara karşı alınacak tavır ve tepkiler karşısında Alevileri de mevcut potansiyelin içine sokmaktır ve bunun vebali de AABF ve onun gibi düşünen kurumların omuzlarındadır.

Doğacak her türlü olumsuzluktan islami kurum ve kuruluşların içinde yer alan AABF yönetimi sorumluluk altındadır.

Atila Tekmil

11-03-2017

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.