AABF Seçimsiz Genel Kurulu Sonuç Bildirgesi

AABF Seçimsiz Genel Kurulu Sonuç Bildirgesi

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), kuruluşundan bugüne kadar, Almanya´da yaşayan Alevilerin örgütsel birliğini sağlamayı; Aleviliği kendine özgü...

A+A-

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF), kuruluşundan bugüne kadar, Almanya'da yaşayan Alevilerin örgütsel birliğini sağlamayı; Aleviliği kendine özgü bir “İnanç Sistemi” olarak tanıtmayı; Almanya'da olduğu gibi, Avrupa'da, Türkiye'de ve dünyanın diğer yerlerinde yaşayan Aleviler arasındaki birliği ve dayanışmayı yükseltmeyi; Aleviliğe ve Alevilere yönelik saldırılara karşı durmayı; eşit yurttaşlık temelinde Alevilerin İnanç Özgürlüğü'nü kazanmayı; ezilen, yok sayılan ve katliamlara uğrayan diğer inançlar ve halklarla dayanışmayı yükseltmeyi, kendine görev ve amaç edinmiştir.

Tarihin ilerleyişini doğru bir bakış açısıyla okuyan AABF, her genel kurulda olduğu gibi, aldığı yeni kararlar ve gösterdiği güncel hedefler sayesinde, bu genel kuruldan da güçlenerek çıkmıştır.

Genel kurulumuz, önümüzdeki dönem için, yeni hedefler belirlemektedir:

1. AABF, “Körperschaft des Öffentlichen Rechtes” hakkını almak için aktif çalışma içerisine girecek ve bu çalışmayı yakın zamanda sonuçlandıracak. Almanya Anayasası’na ve Eyalet Hükümetleri ile yaptığımız ikili anlaşmalara bağlı kalacak, çalışmalarını bu çerçeve içerisinde yürütecek. Diğer İnanç Kurumları ile olan ilişkilerini daha da geliştirecek. Uluslararası kurumlarla olan ilişkilerini ve buralardaki yerini güçlendirecek.

2. AABF, kurumsallaşmasını geliştirip profesyonelleşerek, modern bir İnanç Kurumu'nun yapması gereken bütün görevleri, yapacak seviyeye gelecek. Almanya'da yaşayan Alevi Toplumu'nun, güncel hayatta karşılaştığı sosyal, siyasal, kültürel ve inançsal bütün sorunlarına açıklık kazandırarak, geleceklerine yönelik sağlıklı ve somut yol gösterecek.

3. AABF, Aleviler için, aynı zamanda eğitim, öğretim ve bilim merkezi olmaya çalışacak. Alevilik Dersleri, Üniversiteli Alevi Öğrenciler Birliği ve Alevi Kürsüleri, Alevi Akademisi çalışmaları, Dede-Ana Eğitim Seminerleri ve Kadro Eğitim Seminerleri, bunların hepsi dünden devraldığımız “Alevi Öğretisi'nin” bu gününün ve yarınının bilimsel dayanakları olacaklar.

4. AABF, Almanya'daki seküler demokratik, sosyal ve hukuk devletine sahip çıkarak, onun daha da gelişmesi için katkı sunacak. Bu nedenle, kendi üyelerinin, Almanya'daki sosyal, kültürel ve siyasi kurumlarda aktif yer almasını, sadece kendi hak ve taleplerini elde etmek için değil, ama aynı zamanda, Almanya toplumuna hizmet vermek için teşvik edecek ve destekleyecek. Almanya'da gelişen yoksulluğa karşı, yabancı düşmanlığına ve ırkçılığa karşı, mülteci düşmanlığına karşı, demokrasi ve emek güçleriyle birlikte yürüttüğü ortak mücadelesine devam edecek.

5. AABF, Türkiye'deki AKP hükümetinin, Almanya ve Avrupa ülkelerinde yaşayan Alevilere ve Alevi Kurumları'na karşı yürüttüğü, her türlü sinsi ve provokatif faaliyetlerini teşhir ve tecrit edecek. Bu konularda üyelerini ve kamuoyunu daha doğrudan ve açıktan bilgilendirecek.

6. AABF, Türkiye'de, AKP hükümeti tarafından geliştirilen “İslami Faşizme”, onun baskı ve katliamlarına, karşı çıkmaya devam edecek. Ezilen, yok sayılan ve katledilen bütün mazlum halklarla dayanışmasını daha da yükseltecek. Halkların ve İnançların kardeşçe birliğini, barışı, özgürlüğü ve demokrasiyi savunan, başta Kürtler olmak üzere, zalimin zulmüne karşı direnen, bütün ilerici, devrimci güçlerle dayanışma faaliyetlerini daha da yükseltecek.

7. Türkiye'de silahlar sussun, siyasi diyalog ve barış sağlansın. Cizre, Sur, Silopi ve diğer yerlerdeki sokağa çıkma yasakları ve barikatlar kaldırılsın. Kürt katliamına son verilsin. Türkiye'de yeni bir 1915 yaşanmasın. Türkiye'de Türklerin, Kürtlerin, Alevilerin, Sunnilerin ve diğer tüm renklerin, kimliklerin ve halkların eşit haklar temelinde, barış iҫinde, birlikte yaşamanın koşulları yaratılmalıdır. Barış masası yeniden kurulmalı, çatışma ortamı sonlandırılmalı; şiddet, terör ve savaş yerine barış egemen kılınmalıdır. Türkiye terör devleti değil, “Hukuk Devleti” olmalıdır.

Saygılarımızla

Köln, 5 Mart 2016

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.