AABF'den Almanya Çalışma Bakanı'na ziyaret

AABF'den Almanya Çalışma Bakanı'na ziyaret

AABF'den Almanya Çalışma Bakanı'na ziyaret Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yöneticileri, Berlin’de Almanya Çalışma Bakanı...

A+A-

AABF'den Almanya Çalışma Bakanı'na ziyaretAABF'den Almanya Çalışma Bakanı'na ziyaret

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yöneticileri, Berlin’de Almanya Çalışma Bakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi.

Son zamanlarda gerçekleştirdikleri‚ ‘diplomasi atağı’ çerçevesinde çeşitli siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu yöneticileri bu kez de SPD’li Almanya Çalışma Bakanı Olaf Scholz’u makamında ziyaret etti. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak ve Cafer Cebe’den oluşan AABF heyeti, Bakan Scholz ile Alevi toplumunun Almanya’daki entegrasyon çalışmaları ve göçmenlerin sorunları üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Scholz: ‘Alevi örgütlerinin çalışmalarını takdir ediyoruz’

Almanya’daki göçmen örgütleri arasında Alevilerin özel bir konuma sahip olduğunu dile getiren Scholz, Alevi kurumlarının çalışmalarını yakından izlediklerini söyledi. Özellikle entegrasyon konusunda Alevi toplumunun diğer göçmenlere örnek teşkil etmesi gerektiğini ifade eden Bakan Olaf Scholz, önümüzdeki dönemde bakanlık olarak farklı projelerde Alevi kurumları ile ortak çalışmalar yürütmek istediklerini belirtti.

Toprak: ‘Göçmen gençlerin mesleki eğitimi alanında ortak çalışmalar yürüteceğiz’

Görüşmenin ardından Alevilerin Sesi Dergisi’nin sorularını yanıtlayan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak, Alevi toplumunun Almanya’da karşılaştıkları problemler ile ilgili görüşlerini Çalışma Bakanı Olaf Scholz’a aktardıkları söyledi. Görüşmenin sıcak bir havada gerçekleştiğini belirten Toprak, önümüzdeki dönemde özellikle göçmen gençlerin büyük sıkıntılar yaşadığı, ‘Mesleki Eğitim’ alanında projeler üreteceklerini açıkladı. Söz konusu projeler için Bakan Scholz’dan destek sözü aldıklarını hatırlatan Genel Sekreter Toprak, çalışmaların özellikle göçmen gençlerin Alman toplumuna entegrasyonu konusunda önemli bir ivme kazandıracağını söyledi.

Fuat ATEŞ - Alevilerin Sesi Dergisi - Berlin - 2 Ekim 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.