AABF'den Madımak açıklaması

AABF'den Madımak açıklaması

AABF'den Madımak açıklaması AABK ve AABF her yıl olduğu gibi bu yılda 2 Temmuz’da Sivas Madımak Oteli önünde olacak. Madımak...

A+A-

AABF'den Madımak açıklaması AABF'den Madımak açıklaması

AABK ve AABF her yıl olduğu gibi bu yılda 2 Temmuz’da Sivas Madımak Oteli önünde olacak. Madımak Oteli Müze olana kadar eylemlerimiz daha da kitselleşerek devam edecektir. Avrupa'da yaşayan ve 2 Temmuzda Türkiye'de olan tüm canlarımızı Sivas Madımak Otelinin önünde yapacağımız eylemimize katılarak, destek vermeye davet ediyoruz.
 
Sadece 2 Temmuzda Sivas Madımak önünde olmayacağız. Avrupa’nın birçok şehrinde Madımak Otelinin önünde yaptığımız protesto eylemimiz gibi eylemlerimiz olacak.

1 Temmuzda AABK desteklediği ve Fransa Alevi Birlikleri Federasyonumuzun organize ettiği Strasburg'ta Avrupa Parlamentonu önünde bir mitingimiz olacak.

Ayrıca basın açıklamaları yapacağız. 

5 Temmuzda AABF Kuzey Bölgemiz ve Berlin Cemevimizin her yıl olduğu gibi bu yılda da protesto yürüyüşümüz olacak.

Avrupa'da yasayan ve Sivas'a gelemeyen tüm canlarımızı eylemlerimize güç vermeye davet ediyoruz.

Sadece parlamentolar da değil, sokaklarda bu barbarlığın karşısında halen hiçbir şeyin yapılmaması, insan olan herkesin vicdanlarını sızlattığı bu olayın karşısında, duyarsız kalan herkese karşı alanları dar etmemiz gerekiyor.

Bugüne kadar verdiğimiz mücadeleyi çok iyi irdelemek gerekiyor. 16 yıldır verdiğimiz mücadelede geldiğimiz noktayı çok iyi analiz etmek durumundayız.

Şu bilinmelidir ki; bizler sokaklara çıkmasaydık, güç birliği yapamasaydık ve 2008 de Sivas'ta 50 bini aşan, 29 Aralık’ta Köln Dom Kilisesinin önünde 50 bini aşan, son olarak 9 Kasım’da Ankara Kızılay önünde 100 bini aşan kitlesel eylemlerimiz olmamış olsaydı, bugün ne Alevi açılımından bahsedilirdi, nede Alevi Çalıştayından.

Ama bunlar bizim için kesinlikle yeterli değildir, olmayacaktır da. Bizler artık sonuç istiyoruz. Alevilerin taleplerinin yerine getirilmesini istiyoruz.

Onun içindir ki dünden daha çok bir araya gelmemiz gerekiyor. Dünden daha çok kucaklaşmamız ve birliğimizi sağlamamız gerekiyor. Daha çok örgütlenerek daha kararlı ve daha büyük kitselleşen sokak eylemlerimiz devam etmelidir.

Tüm Canlarımızı yapacağımız eylemlerimize destek vermeye davet ediyoruz. 

AABF Genel Sekreteri
Hüseyin Mat
 

HANNOVER ALEVİ TOPLUMU 2 TEMMUZ SİVAS ŞEHİTLERİNİ ANMA ETKİNLİKLERİ 

> 2 Temmuz 2009 Perşembe Saat: 13:00 – 17:00 arası

Hannover Şehir Merkezi (Kröcpke Saatin yanı)

> 4 Temmuz 2009 Cumartesi Saat: 18:00 – 20:00 arası

Hannover Alevi Toplumu Konferans Salonu

KAYNAK : Alevi.com - 29 Haziran 2009

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.