AABF'yi ve Duisburg'u parçalamayamadı, YOL TV'ye müdür oldu!

AABF'yi ve Duisburg'u parçalamayamadı, YOL TV'ye müdür oldu!

90'lı yılların sonlarına doğru başlayıp 2000'li yıllara kadar uzanan ve Hürriyet Gazetesi vasıtasıyla, agırlıklı olarak İşçi partili kişilerce yürütülen AABF'yi hizaya getirme operasyonunda Veli AYDIN hep başroldeydi.

A+A-

Hayatı boyunca hep derin organizasyonların bir parçası, gönüllü bir görevlisi olan Veli Aydın ile ilgili Alevi Haber'e bilgiler akmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili Alevi Haber kaynaklarına ulaşan bilgilerin bazıları Veli Aydın'ın uzun dönem yöneticilik yaptığı Almanya Duisburg Alevi Toplumu oluşumunda yer almış kişi ve kaynaklardan bazılarıda Almanya Alevi Birlikleri Federasyonunu çevresindeki dostlarmızdan iletildi.

Veli Aydın, Duisburg Alevi Toplumu oluşumuna büyük zararlar vermesie rağmen adeta Egemen Bağış gibi vurgunculuk sonrası ödüllendirilerek Çek Cumhuriyetine başkonsolos olarak atanması gibi Veli Aydın'da 1 yılda 3 genel kurul yaşatarak toplumsal tahribata yol açtığı Duisburg yıkımı sonrası adeta ödüllendirilmiş ve YOL TV'ye müdür yapılmıştır.
Aynı süreçte AABF'ye yönelik tüm saldırılardada Hürriyet gazetesiyle birlik olmuş ve AABF'ye saldırmıştır.

Konuyla ilgili Dusiburg kaynaklarından Alevi Habere iletilen şu bilgi mesajını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Özellikle şu kısım Veli Aydın hakkında herkesin bilipte söylemediği bilgiler içeriyor:
 

13 yıl başkanlığını yaptığı cemevini bölmeyle karşı karşıya bırakan bir kişinin, cemevlerinin içindeki kaoslarla bölünen cemevlerinin bölünmesine sevinen kadro ne yazıktır ki Yol TV gibi bir yayının başında.


veli-aydin-duisburg.jpg

 

veli-aydin-2.jpg

Birazda Veli Aydın'ın giriş kısmında bahsettiğimiz eski dosyalarını açalım. Veli Aydın, AABF'yi parçalama planlarında en aktif rolü istlenerek Hürriyet gazetesine AABF'nin bilgilerini sızdırmış ve işbirlikçilik yaptığı gazete küpürleride sandıklarından çıkıp Alevi Haber kaynaklarına ulaştırıldı.
O süreçte oyun kurduğu hemen hemen tüm isimler AABF'ye az veya çok zararlar vermiş veya verme uğraşları devam eden isimlerden oluşuyor olmasıda bir tesadüf olabilir mi?

Ne demiştik?
Arşiv affetmez!

veli-aydin-hurriyet-1.jpg

veli-aydin-aabf-1.jpg

veli-aydin-aabf-2.jpg

Deniz Evrim Kıral / Alevi Haber - Köln

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.