AABK 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Başladı

AABK 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Başladı

AABK 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı BaşladıAvrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) 3. Olağan Genel Kurulu Köln'de başladı. Dünyanın en büyük...

A+A-

AABK 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı BaşladıAABK 3. Olağan Genel Kurul Toplantısı Başladı

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) 3. Olağan Genel Kurulu Köln'de başladı.

Dünyanın en büyük Alevi örgütlenmesi olan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu 3. Olağan Genel Kurulu Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen 250'nin üzerindeki temsilci ile Köln'de toplandı. Avrupa’daki 13 farklı ülkede kurulan 250 Alevi Kültür Merkezi yönetim kurulu üyeleri ve başkanları Genel kurula katıldı. Genel Kurula Kanada, İtalya, Norveç, Avusturya, Danimarka, İsveç, Avustralya, Fransa, Almanya, İsviçre, Kıbrıs, Belçika, Hollanda, İngiltere, Türkiye'den temsilciler katıldı. Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) adına Ali BALKIZ genel kurulda bir konuşma yaptı.

Sinevizyon gösterisi ile başlayan genel kurulda Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut ÖKER Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun çalışmaları hakkında genel kurulu bilgilendirdi.

İki gün sürmesi planlanan AABK Genel Kurulu’nda ilk gün, Avrupa’daki Alevi hareketinin sorunları ve çözüm önerilerinin yanı sıra önümüzdeki döneme ilişkin projeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacak. Genel Kurul’un ikinci gününde ise 2010 – 2013 döneminde Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu’nda göreve alacak yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.

Genel Kurulda YOL TV'nin gelecek aydan itibaren Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu'nun resmi yayın organı olması kararı alındı.

Kaynak: Alevihaber.com - 6 Şubat 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.