AABK Eibaşkanı Mat: Ocakzadeler Meclisi, örgütlü Alevileri ve kurumları hedef alıyor

AABK Eibaşkanı Mat: Ocakzadeler Meclisi, örgütlü Alevileri ve kurumları hedef alıyor

Alevi toplumu içinde kabul görmeyen tartışmalı isimlerin de içinde yer aldığı Ocakzadeler Meclisi'ne Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eş Genel Başkanı Hüseyin Mat tepki gösterdi.

A+A-

Geçen haftalar kuruluşunu ilan eden Ocakzadeler Meclisi’ne Alevi kurumlarından ve Alevi şahsiyetler tarafından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eş Genel Başkanı Hüseyin Mat, sosyal medya hesabından yazdığı bir yazıyla Ocakzadeler Meclisi adlı oluşuma tepki gösterdi. 

Mat, “İkrar verip Yol’a girenler aşkına; asimile, inkar ve katliam politikalarına karşı, Pirlerimizle, Taliplerimizle birlikte Yol’a hizmete devam edeceğiz” dedi.

“ORTAK DİL: AKP/MHP VE RESMİ DEVLET DİLİ”

Yazısına iktidar ve bazı Alevi kurumları tarafından oluşturulmak istenilen, özünde Aleviliği sömüren, inançsal asimilasyonuna neden olacak projeleri hatırlatarak başlayan Hüseyin Mat, bunları, “Cami-Cemevi Projesi, Gri Dedeler Projesi, Öze Dönüş Projesi, Ali Yolu Projesi, Alevi İslam Yolu Projesi, ve yeni proje sahnede. Ocakzadeler Meclisi Projesi” olarak sıraladı. 

Ocakzadeler Meclisi projesinde yer alanların ortak özelliklerini Alevi toplumu içerisinde karşılığı olmayan, sorunlu, düşkünler sınıfında olanlar olarak tanımlayan Mat, şöyle devam etti:

“Kullandıkları ortak dil: AKP/MHP ve resmi devlet dili.

Ortak hedefleri: Örgütlü Aleviler ve kurumları.

Ortak amaçları: Alevilere yönelik uygulanan asimilasyon, inkar ve katliam politikalarına hizmet etmek.

Ortak kaderleri: Koca bir başarısızlık. Tarihin karanlık çöplüğüne atılmaları.”

“TARİHİMİZ HINZIR PAŞALAR İLE DOLUDUR”

AABK Eş Genel Başkanı Hüseyin Mat, Ocakzadeler Meclisi olarak kendilerini tanıtan gruba yönelik, “Tarihimiz Hınzır Paşalarla dolu. Dün de vardı, bugün de var ve yarın da olacak” dedi ve  “Önemli olan bu haklı mücadelede eğilmeden, bükülmeden doğru ve vicdanlı olan yerde durabilmek. İkrar verip Yol’a girenler aşkına; asimile, inkar ve katliam politikalarına karşı, Pirlerimizle, Taliplerimizle birlikte Yol’a hizmete devam” ifadelerini kullandı. 

“DEVLETİN ALEVİSİ OLMADIK, OLMAYACAĞIZ”

Açıklamasına “Ayrıca hiçbir zaman devletin Alevisi olmadık, olmayacağız. Alevilik kendine özgün inancıyla hiç bir dinin, kitabın, millettin tekelinde, altında, içinde, özünde olmadı. Anlamayanlar cemlerimize, gülbanklarımıza, erkanlarımıza, bağlamamıza, dönüp tarihimize baksınlar” diyerek sürdüren Hüseyin Mat “Kendimize özgün olan erkan ve hizmetlerimizle özümüz darda, yüzümüz insan cemalinde ve geçmişimize karşı olan sorumluluklarımızla hizmetlerimize devam edeceğiz” dedi.

“OZANLARIN, AŞIKLARIN YOLU YOL’UMUZA IŞIK TUTMAYA DEVAM ETSİN”

AABK Eş Genel Başkanı Hüseyin Mat, “Hak Muhammed Ali şiarıyla, Hünkar Hace Bektaş Veli, Pir Sultan Abdal’ın rehberliği ile, pirlerin, erenlerin, evliyaların yarenleri; ozanların, aşıkların Yol’u Yol’umuza ışık tutmaya devam etsin, kılavuzumuz olsun.”Sevgi bizim dinimizdir” der ulularımız… Hak aşkına, Yol aşkına, Pir aşkına, halk aşkına…Gerçeğin demine hü” diyerek yazısını sonlandırdı. 

Alevi Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler