AABK GENEL BAŞKANI HÜSEYİN MAT: ‘’ 2 TEMMUZ’DA MADIMAK OTELİ’NİN ÖNÜNDE OLACAĞIZ!’’

AABK GENEL BAŞKANI HÜSEYİN MAT: ‘’ 2 TEMMUZ’DA MADIMAK OTELİ’NİN ÖNÜNDE OLACAĞIZ!’’

Madımak Oteli’nin ‘’Bu bağlamda yine 2 Temmuz’da Sivas’ta Madımak Oteli’nin önünde olacağız. Bir kez daha bu katliamı yapanları lanetleyeceğiz,...

A+A-

AABK GENEL BAŞKANI HÜSEYİN MAT: ‘’ 2 TEMMUZ’DA MADIMAK OTELİ’NİN ÖNÜNDE OLACAĞIZ!’’

AABK / AABF Genel Başkanı Hüseyin Mat,  Avrupa ve Türkiye Alevi Hareketi’nin Sivas Katliamı’nın 26. Yıldönümünde, 33 Canımızı katledildikleri yerde anmak için Madımak Oteli’nin önünde olacaklarını açıkladı. Başkan Mat, 2 Temmuz’da Sivas’ta yapılacak merkezi anmaya ilişkin şunları ifade etti:

 ‘’Bunda tam 26 yıl önce dünya tarihinin en büyük vahşi katliamlarından biri yaşandı. Avrupa Alevi Hareketi, Türkiye Alevi Hareketi bu katliamın hesabını sorma konusunda bir mücadele ortaya koyuyor. Bizler her yıl Sivas Madımak Oteli’nde yaşamını kaybeden canlarımız unutmadığımızı, unutmayacağımızı dile getiriyoruz. Bu katliamı yapan ve yaptıranlar kimler ise bunların yakalanıp hukuku anlamda cezalandırılmalarını istiyoruz, talep ediyoruz.  Aynı zamanda 26 yıldır Madımak Oteli’nin önünde ısrar diyoruz ki Madımak Oteli Utanç Müzesi  olmak zorundadır; olmak zorundadır ki bir daha böyle katliamlar olmasın, bunun için bir mücadele veriyoruz.

https://www.youtube.com/watch?v=IkE0hX54z9I&feature=share

  Madımak Oteli’nin ‘’Bu bağlamda yine 2 Temmuz’da Sivas’ta Madımak Oteli’nin önünde olacağız. Bir kez daha bu katliamı yapanları lanetleyeceğiz, bu katliamın arkasında olanların açığa çıkartılması konusunda bütün gücümüzle mücadele edeceğimizi bir kez daha haykıracağız!

Bu bağlamda kendisine insanım diyen, onurluca insanca yaşamak isteyen, kardeşçe eşit koşullarda bir arada yaşamaktan yana olan, barıştan özgürlükten yana olan herkesin demokrasi adına, özgürlük adına, barış adına her şeyden önce insanlık adın biz Madımak’ın önüne çağrı yapıyoruz ve oraya bütün dostlarımızı bekliyoruz. 2 Temmuz’da biz Avrupa Alevi Hareketi,  Türkiye Alevi Hareketimizle birlikte Madımak’ın önünde olacağız, bütün dostlarımızı orada görmek bizleri sevindirecek. ‘’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.