AABK İnanç Kurulu: Cemevlerine, kurumlarımıza lokmalarımızı bırakalım

AABK İnanç Kurulu: Cemevlerine, kurumlarımıza lokmalarımızı bırakalım

AABK İnanç-Yol-Erkan Kurulu, Hızır ayına ilişkin mesaj yayınladı.

A+A-

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) İnanç- Yol-Erkan Kurulu, Hızır ayına ilişkin mesaj paylaştı.

Yazılı yapılan açıklamada pandemi koşulları nedeniyle bu yılki Hızır günlerinde bir arada olunamayacağına vurgu yapılarak, “Hızır aşkına niyetleriniz, lokmalarınız kabul olsun” denildi.

“CEMEVİ VE KURUMLARIMIZA LOKMALARIMIZLA DESTEK OLALIM”

Açıklamanın devamında “Diğer yıllara oranla bu yıl, Hızır’dan beklentimiz daha fazla olacağa benziyor” denilerek şu ifadeler kullanıldı:

“İnancımızın bu çok önemli günlerini birlikte yaşamak ve pandemiye rağmen yaşatmak, bizler için önemli ve değerli olacaktır. Dileklerimizi, umutlarımızı ve muratlarımızı yine Hızır’dan isteyeceğiz. Aynı anda biz de darda olana Hızır adına umut olmaya gayret edeceğiz. Dileğimiz, zor günün, dar günün imdadına yetişen Hızır’ın gönülleriyle, lokmalarıyla ondan medet umanı boş çevirmemesidir.

Geçen yıl, darda ve zorda olan canlarımıza, öğrencilerimize kurumsal anlamda, Hızır aşkına lokmaların ulaşmasında vesile olduk. Toplumsal birliktelik ve dayanışma Alevi inancının temel ilkesi olmasından dolayı, bu yıl da Hızır aşkına yapılacak yardımlar ile yine yoksulumuza, öğrencilerimize, bizler için çok önemli olan ibadet yerlerimize, cemevlerimize ve kurumlarımıza lokmalarımızla destek olalım.

“CANLARIMIZA UMUT OLACAKTIR”

Her yıl Hızır lokmasıyla cemevlerine gelen canlarımız pandemiden dolayı bu yıl lokmalarını cemevinde paylaşamıyorlar. Cemevlerindeki inanç önderlerimiz, yöneticilerimiz bir elma da olsa lokmalarıyla canların kapısına kadar giderek, kapının önüne lokmayı bırakması manevi boyutta darlık ve zorluk çeken canlarımıza bir umut olacaktır. Unutmayın ki Hızır dar ve zor günün dostudur.

Hızır günleri inanç önderlerimizin koşullar ve şartlar el veriyorsa cemevlerimizde yoksa evlerinde, dünyada darda, zorda olan, medet bekleyen tüm insanlık için çerağımızı uyaralım.

Lokmalarınız, dilekleriniz, muratlarınız Hak aşkına, Şahı Merdan Ali aşkına, boz atlı Hızır aşkına, Pir Hünkar Hacı Bektaşı Veli aşkına kabul olsun. Hızır sizinle olsun. Aşk-ı niyazımızla.”

(HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.