AABK İnanç Yol Erkan Kurulu: Darda olanın yardımına koşmak kurban kadar kutsaldır

AABK İnanç Yol Erkan Kurulu: Darda olanın yardımına koşmak kurban kadar kutsaldır

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) İnanç Yol Erkan Kurulu, kurban ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, Hakk ile Hak olmanın, nefsini ve vicdanını yola kurban etmenin, darda ve

A+A-

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) İnanç Yol Erkan Kurulu, “Hakk’la bütünleşmek nefs’i Yola kurban etmekten geçer” başlığıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Hakk ile Hak olmanın, nefsini ve vicdanını yola kurban etmenin, darda ve zorda olanın yardımına koşmanın, umutsuzluğa düşmüş olanlara umut olmanın kurban kadar kutsal olduğunu bilmemiz gerekir” denildi. Kurban demek dayanışma, nefsini arındırmak demektir” vurgusu yapılan açıklamada, Aleviliğin hep dayanışma, bölüşme temeli üzerine kurulu olduğu hatırlatılarak, çocuklara Yolun gereklerinin anlatılması istendi.

“Bu yıl Covid-19 pandemisi dolayısı ile alışılmışın dışında sevinçlerimizi, Erkanlarımızı, acılarımızı ve sosyal yaşantımızı yaşamaktayız” denilen açıklamaya şöyle devam edildi:

“UMUTSUZLUĞA DÜŞMÜŞ OLANLARA UMUT OLMAK KURBAN KADAR KUTSALDIR”

“Zaman içinde hepimiz bu sıra dışı yaşantıya alışsakta yine de inançsal görevlerimizi yasaların ön gördüğü çerçeve içerisinde uygulamaya çalışıyoruz.Kurban erkanımızı belki çok kitlesel olarak tüm cemevlerimizde beraber yürütemesekte, önemli olan o kurban sözcüğünün altında yatan asıl mesajı ve asıl nedeni hayata geçirebilmektir. Hakk ile Hak olmanın, nefsini ve vicdanını yola kurban etmenin, darda ve zorda olanın yardımına koşmanın, umutsuzluğa düşmüş olanlara umut olmanın kurban kadar kutsal olduğunu bilmemiz gerekir. Kurban iyiliğin sembolü ise; elimizden gönlümüzden geldiği kadarı ile ihtiyaç sahibi her kim ise onun yanında olmak ve yardımına koşmak çok önemlidir.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.