AABK İNANÇ, YOL VE ERKAN KURULU KURULDU.

AABK İNANÇ, YOL VE ERKAN KURULU KURULDU.

Genel Kurul’da Cafer Kaplan Dede inanç kurulu oluşumu çalışmaları, AABK Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan tüzük taslağını ve genel kurulun sonucunda kuruluşu ilan edilecek ’AABK İnanç, Yol ve Erkan Kurulu’nun önemini kapsayan bir konuşma yaptı.

A+A-

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ,  AABK çatısı altında örgütlü bulunan 10 ülke federasyonuna inanç kururları içersinde görevli olan, hizmet yürüten dede ve analarımızın katılımıyla Avrupa inanç  kurulu oluşturuldu. ”AABK İnanç, Yol ve Erkan Genel Kurulu’’ başkan Hüseyin Mat’ın selamlama konuşması ve ardından deli uyandırmak için okunan gülbeng ile başladı. Delil uyandırıldıktan sonra divan seçimine geçildi. Divana AABK Denetleme Kurulu Başkanı  Özkan Lafatan, Fransa Federasyon Başkanı Hakan Alaca ve AABF NRW İnanç Kurulu’ndan Nejla Aslanın Ana seçildi.

Oberhausen AKM salonunda gerçekleştirilen ‘İnanç, Yol ve Erkan Genel Kurulu’na  ülke inanç kurullarını temsilen delege olarak  27 dede ve ana katıldı. Genel Kurula  delegelerin yanı sıra AABK Genel Başkanı Hüseyin Mat,  AABK 2. Başkan Mehmet Ali Çankaya, AABK Yönetim Kurulu üyeleri, Fransa Federasyon Başkanı Hakan Alaca, Hacı Bektaşi Veli Dergahı Postnişini temsilcisi Sinan Ulusoy’un yanı sıra cemevlerinden  dede ve analar katıldı.

Genel Kurul’da Cafer Kaplan Dede inanç kurulu oluşumu çalışmaları, AABK Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan  tüzük taslağını ve genel kurulun sonucunda kuruluşu ilan edilecek ’AABK İnanç, Yol ve Erkan  Kurulu’nun önemini kapsayan bir konuşma yaptı. Genel Kurul’da AABK Genel Başkan Mat, AABK 2. Başkanı Çankaya , AABF İnanç Kurulu Başkanı Müslüm Kaya ve daha birçok dede ve anada konuşmalar yaptılar. Konuşmalardan  sonra yönetim kurulunu oluşuturma gündemine geçildi.  Delegelerin neredeyse hepsinin ortak talebi olan federasyon inanç kurulu başkanlarının içinde yer alacağı bir yönetim kurulunun oluşturlması genel kabul gördü. Bunun üzerine tüm delegelerin rızalığıyla 13 asıl, 3 yedek olmak üzere 15 Ana ve dede ‘AABK İnanç, Yol ve Erkan  Kurulu’nun  yönetiminde görev aldı.

İnanç kurulu yönetim kuruluna şu Ana ve Dedeler seçildi:Cafer Kaplan,Müslüm Kaya, Naime Nayman Ana, Yadigar Aslan Ana , Haydar Bilgin, Haydar Buga, Ali Dereli, Halit Şahin,  Metin Doğan, Piro Kaplan, Ali Çağan, Seyit Erdoğan,  Hasan Ali İçlek, Bülent Yaşar ve Baki Erkonak rızalıkla seçilmişlerdir

13 Kişiden oluşan yönetim kurulunun görev bölümü toplantısında Cafer Kaplan Dede başkan olarak seçildi.
Başkan yardımcılığına ise Nayme Nayma Ana, Ali Dereli dede ve Müslüm Kaya dede seçildiler.

Rızalıkla seçilen AABK Yol ve Erkan Kurulu Yönetim Kurulu’na yapacağı çalışmlarda başarılar diliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.