AABK : İstanbul Güngören'deki Katliamı Lanetliyoruz !

AABK : İstanbul Güngören'deki Katliamı Lanetliyoruz !

AABK : İstanbul Güngören'deki Katliamı Lanetliyoruz !Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, İstanbul Güngören'de...

A+A-

AABK : İstanbul Güngören'deki Katliamı Lanetliyoruz !AABK : İstanbul Güngören'deki Katliamı Lanetliyoruz !

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, İstanbul Güngören'de meydana gelen saldırıyla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Açıklama şöyle:

İstanbul-Güngören’de insanlık adına kabul edilemez bir vahşet yaşanmıştır. 17 masum insanın ölümüne ve kadın, erkek, çocuk ayrımı yapmadan170 civarında masum insanin yaralanmasına sebep olan bu insanlık dışı vahşeti ve terör amaçlı katliamı şiddetle kınıyoruz. Hiç bir kutsal ve siyasi gerekçe, masum insanları öldürülmesinin haklı sebebi olamaz. Türkiye'nin onca çözüm bekleyen sorunları gündemde iken, oldukça manidar olan bu terör saldırısı, toplumsal huzurun ve barışın sağlanmasını engellemeye yönelik provokasyon girişimidir.

Güngören katliamının insanlığa, demokrasiye, barışa ve Türkiye'ye yönelik bu saldırının, kötü ve art niyet taşıyan amacı ve kendisini şiddet ortamından besleyenlerin işi oluğunu biliyoruz.

Toplumun gündelik hayatına kin, şiddet, kan, çatışma ve terör saldırılarıyla girenlere karşı, halkımızın sağduyusu her zaman üstün gelecektir. Türkiye artık terörden, şiddetten, katliamlardan ve çatışmalardan değil, barıştan, insan haklarından, insan sevgisinden ve demokrasiden beslenmelidir. Bu nedenle AABK olarak biz, şiddetten arındırılmış ve barış içinde yaşayan bir Türkiye özlüyoruz.

Demokrasiden ve insan haklarından yana olan kurumlar ve insanlar olarak, masum insanlara yönelik imhacı ve katliamcı terör saldırılarına boğun eğmeyeceğiz.

AABK'nu her türden şiddet ve teröre eylemlerine karşı, demokrasinin savunulması, insan haklarının korunmasını geliştirmekle ve sivil toplumun güçlendirilerek cevap verileceğine olacağı inancı tamdır. Bu türden terör saldırılarının arkasına sığındığı gerekçeler hiç bir zaman insanlıktan yana olmamıştır.

AABK olarak, herkesi bu türden saldırılara karşı, demokrasiden, insan haklarından ve barıştan yana tavır almaya davet ediyor, Güngören katliamını şiddetle lanetliyoruz.

Bu vesileyle katliamda yitirdiğimiz insanların ailelerinin ve yakınlarının acılarını paylaşıyoruz. Başımız sağ olsun, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla
 
Turgut ÖKER
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK)
Genel Başkanı
28 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.