AABK : "Kardeşçe bir arada yaşamak hakkımızdır!"

AABK : "Kardeşçe bir arada yaşamak hakkımızdır!"

AABK : "Kardeşçe bir arada yaşamak hakkımızdır!" Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, AKP Hükümeti...

A+A-

AABK : "Kardeşçe bir arada yaşamak hakkımızdır!"AABK : "Kardeşçe bir arada yaşamak hakkımızdır!"

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı Turgut Öker, AKP Hükümeti tarafından başlatılan ve kamuoyunda "Kürt Açılımı" olrak adlandırılan çalışmalar konusunda yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Kürt açılımı çerçevesinde atılan adımların somut ve kalıcı kazanımlarla sonuçlandırılmasını öncelikle talep etmekteyiz" denildi. AABK tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:  

Avrupa'da yaşayan Aleviler olarak, örgütlendiğimiz son 20 yıl içinde "72 Millet birdir meydanımızda" anlayışına uygun hareket ettik. Hiç bir inanca ve ulusa karşı ayrımcılık ve düşmanlık beslemeden eşit koşullarda bir arada yaşamayı savunduk.

Ülkemizde Kürt halkının kendi kimliğini ve kültürünü koruyabilme ve yaşatabilme haklarına sahip olmasını her koşulda destekledik.

Bu nedenle de Avrupa'da geçtiğimiz 15 yıl içinde en çok eleştiriye ve saldırıya maruz kalan kurum olduk. Zamanın, ilkelerimizin doğruluğunu bir kez daha haklı çıkarmasından onur duyuyoruz.

Anadolu'nun zengin mozaiğinde ulus ve inanç kimlikleri temelinde eşit haklara sahip olarak, çoğulcu toplum yapısını koruyucu ve uygulayıcı devlet yapısı hedeflenmelidir.
 
Bugün gelinen noktada şiddet ortamını sona erdirerek, bütün toplumsal kesimleri kucaklayarak halkımızın özgürce görüş ve çözüm önerilerini ifade edebileceği koşulların yaratılması sağlanmalıdır.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) olarak, Kürt açılımı çerçevesinde atılan adımların somut ve kalıcı kazanımlarla sonuçlandırılmasını öncelikle talep etmekteyiz.
 
Çatışmalardan ve gözyaşlarından beslenenlere asla taviz vermeden kardeşçe bir arada yaşama koşulları yaratılmalıdır. Alevi toplumu geçmişte olduğu gibi, gelecekte de bir arada yaşamaya hazırdır ve barışçıl çözümleri desteklemektedir.

Turgut Öker
Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu
Genel Başkanı

Alevihaber.com - 25.08.2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.